NA24.no

- Mot Telenor-fusjon i Russland

Foto: Hommedal, Marit (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Rykter om at Telenors russerkamp kan nærme seg slutten.

Den langvarige striden mellom Telenor og den russiske partneren Alfa Group kan gå mot en løsning.

NA24 - din næringslivsavis

Ifølge nyhetsbyrået Reuters er Telenor nær en avtale med sin russiske partner Alfa Group om å fusjonere deres russiske og ukrainske mobilselskaper Vimpelcom og Kyivstar. Nyhetsbyrået viser til en artikkel i den russiske avisen Vedimosti.

Avisen har snakket med to direktører fra begge selskapene som sitter nær konflikten. En eventuelle fusjon vil i så fall bety slutten på en fem år lang kamp mellom Telenor og de russiske partnerne.

Aksjemarkedet liker ryktene om at det kommer en løsning, og Telenor-kursen stiger rundt fem prosent etter vel en times handel.
- Ingen kommentar
- Vi kommenterer aldri slike rykter, sier Pål Kvalheim som er kommunikasjonsdirektør i Telenor til NA24.

Han viser til at det har vært flere slike spekulasjoner i russiske medier den siste tiden. Flere mener at oppslagene er en del av spillet som nå foregår mellom Alfa Group og Telenor.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Langvarig strid
Telenor og deres russiske partner Alfa Group har i fem år kranglet heftig. Det begynte da Telenor satte foten ned for at Vimpelcom skulle kjøpe et ukrainsk mobilselskap. Da gikk et obskurt postkasseselskap som bare eide tegningsretter til Vimpelcom-aksjen til søksmål mot den norske telegiganten.

Søksmålet vant frem i en delstatsdomstol i Sibir, men Telenor har anket.Uansett har Telenor blitt dømt til å betale Vimpelcoms aksjonærer 1,7 milliarder dollar i erstatning. Nå er Telenor aksjer i Vimpelcom tatt i arrest og kan bli tvangsolgt av russiske myndigheter.

Internasjonalt har saken vakt oppsikt, og Russlands rykte som et godt land å investere i for utenlandske investorer har fått en alvorlig skrape.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere