NA24.no

- Mulig med atom-kompromiss

Sist oppdatert:
Den iranske utenriksministeren Manouchehr Mottaki sier mandag at han fortsatt tror det er mulig å få til en avtale om Irans omstridte atomprogram.

- Det er fortsatt mulig for partene å inngå et kompromiss, sa Mottaki etter et møte med den belgiske utenriksministeren Karel de Gucht, melder Reuters.

Mottaki er ventet å møte andre representanter for EU senere mandag. Han mener det er galt av Vesten å true med sanksjoner i FNs Sikkerhetsråd.

- Vi mener tiden for trusler er over. Sikkerhetsrådet burde ikke ses som et verktøy i hendene på enkelte land, sa han.

Kritiserte Europa
Mottaki kritiserte også Europa, som han mener har en uhederlig tilnærming til det iranske atomprogrammet. Teheran hevder hårdnakket at atomprogrammet er ment å skaffe landet energi, mens Vesten anklager Iran for å ville skaffe atomvåpen.

- I vårt forhold til Europa har vi alltid vært ærlige og søkt å etterleve avtaler. Vi opplever ikke den samme tilnærmingen fra europeisk hold, sa Mottaki.

- Vanskelig å tro
Den belgiske utenriksministeren sa seg uenig.

- Det er svært vanskelig å tro at det ikke er et militært formål med dette prosjektet, sa han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere