NA24.no

- Mulig TV2 angrer

STJERNENE: Lise Karlsnes (bak f.v), Dennis Storhøi og Fredrik Græsvik. Toralv Maurstad og Gro Hammerseng Edin (foran).
STJERNENE: Lise Karlsnes (bak f.v), Dennis Storhøi og Fredrik Græsvik. Toralv Maurstad og Gro Hammerseng Edin (foran). (TV2)
Sist oppdatert:
Tøff start for TV2s kjendisreality.

Det har vært store forventninger knyttet til TV2s nye kjendisreality «Stjernene på slottet».

I serien samles Gro Hammerseng, Toralv Maurstad, Dennis Storhøi, Lise Karlsnes og Fredrik Græsvik i fem dager på et slott i Toscana for å snakke om sine liv og karrierer. Programmet minner på mange måter om TV2s suksess-reality, «Hver gang vi møtes», men da uten sang.

Rent seermessig kan imidlertid ikke «Stjernene på slottet» sammenlignes med HGVM.

Mens sistnevnte lokket en millioner seere til kanalen under premieresendingen i februar i år, maktet «Stjernene på slottet» bare å samle 313.000 seere i snitt foran TV-skjermen onsdag kveld. Kanalen fikk dermed en andel på 25,5 prosent i aldersgruppen 12+.

- Jeg var skuffet over at programmet kun fikk 313 000 seere. Med så mye promotering og gode anmeldelser i både VG og Dagbladet i forkant, burde seertallene vært langt høyere. Er ganske sikker på at TV2 hadde håpet på godt over 400 000, sier Morten Wiberg, TV-ekspert i mediebyrået Carat til Nettavisen NA24.

- Tror programmet vil løfte seg
Wiberg vil imidlertid ikke kalle programmet en flopp - helt enda.

- Det er for tidlig å kalle dette en flopp. Vi ser at alle kanalene sliter med gode seertall om dagen, grunnet fint og varmt vær, sier Wiberg.

- Mulig TV2 nå angrer på at de har satt i gang premierene denne uken. Hadde det vært regnvær, ville noe seertallene ligget 20 prosent høyere, og jeg tror programmet kan løfte seg allerede neste uke, fortsetter TV-eksperten.

- Hadde fortjent flere seere
TV2 medgir at de gjerne skulle sett at flere så på storsatsingen deres.

- Det er en grei start, men vi synes programmet hadde fortjent enda flere seere. Det er vanskelig å starte et helt nytt konsept, og her var det mange som gikk glipp av et veldig fint program, sier TV 2s kommunikasjonssjef Jan-Petter Dahl, til Nettavisen NA24.

Det var Gro Hammerseng som fortalte om sitt liv i onsdagens program, og kommunikasjonssjefen forteller at de har fått gode tilbakemeldinger fra TV-seerne etter premieren.

- Tilbakemeldingene i sosiale medier under og etter programmet i går kveld var utelukkende positive, så vi håper at seertallene øker neste onsdag. Da er det Toralv Maurstad som forteller unike historier fra et særdeles innholdsrikt liv, forteller Dahl.

Dansk konsept
Stjerne på slottet er opprinnelig et svensk konsept med samme navn.

Serien ble vist for første gang på SVT1 i 2006, og siden den gang har enda syv sesonger blitt produsert. Også danskene har sin egen utgave av suksesserien, som ble vist på danske TV2 for første gang i 2009.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere