- Muslimske kvinner kan ha sex med hvem de vil

Foto: (Montasje)

09.03.13 08:13

Fremskrittspartiets stortingsrepresentant Jørund Rytman mener at altfor få taler norske innvandrerkvinners sak.

I en blogg lagt ut anledning kvinnedagen, stiller Rytman spørsmålet om ikke innvandrerkvinners rettigheter går i feil retning.

Rytman skriver:

«Det at det verken i paroler, brosjyrer eller i kamprop, settes søkelys på innvandrerkvinner i ekstreme, muslimske miljøer, finner jeg svært alvorlig og ikke minst underlig. For ser vi på tvangsekteskap, omskjæring eller hijab/niqab-problematikken – enten i Norge eller i andre land, så ser man en økning rundt det her. Dette må da vel utvilsomt være saker som kvinnedagen i seg selv kan finne det verdig å markere?»

Inspirasjonen til bloggen fikk Rytman da han så bildet som angivelig viser Kabul anno 1972 og 2012.

«Jeg vil også trekke fram «Facebook-fotoet» som ble delt av så mange på sosiale medier, et bildet som har fått meg til å reflektere i stor grad.»

Klikk på bildet for å forstørre.

Hijab en del av uniformen

Rytman er forundret over at følgende enkle spørsmål ikke er blitt stilt så ofte:

«For går man ikke også i Norge i feil retning? Når det til og med i dag finnes norske selskaper der Hijab er en del av uniformen.

Hvorfor er det så få som tør å tale disse innvandrerkvinnenes sak? Dette, selv om flere rapporter og sannhetsvitner bekrefter det mange har fryktet?

Kvinner blir faktisk undertrykt i dagens Norge – og da særs ofte og i stor grad som en del av kulturen til innvandrermiljøer fra spesielt ikke-vestlige og muslimske land.»

Han mener det de er et stort paradoks, at flere innvandrerkvinner som har flyktet fra sine hjemland til Norge for å få et bedre liv, med frihet og demokrati – fort oppdager at den samme undertrykkelsen og mangelen på friheten de rømmer, lever i beste velgående i for eksempel Oslo og Drammen.

Rytman mener at fokuset på at alle kulturer er like mye verdt har motarbeidet integreringsprosessen og at man i de mest alvorlige tilfellene er vi med på å opprettholde kvinnediskriminering og systematiserte overgrep.

Klikk på bildet for å forstørre.

Rytman Jørund Foto: Børge Sandnes

«Rett til sex med hvem hun vil»

«Det er slik i Norge at kvinner har rett til å velge selv. Denne retten gjelder også for muslimske kvinner. Muslimske kvinner i Norge har akkurat samme rett som enhver annen norsk kvinne til å ha sex med hvem hun vil, gifte seg med hvem hun vil, bruke prevensjon om hun vil, ta utdannelse om hun vil, klippe håret og brenne burkaen om hun vil, og ellers gi blanke i hva autoritære mørkemenn måtte si.

Men slik er det jo ikke. Særlig de muslimske miljøene fremstår som lukket, på mange måter som perifere kristne sekter også gjør det, hvor prisen for å bryte ut er at man i beste fall bare risikerer å bli utstøtt av gruppen. Altså, utstøtt som i det å miste kontakt med hele familien, venner, øvrig omgangskrets og sosialt sikkerhetsnett. Det er ytterst få som våger å bryte med alt og alle, og man har ofte ikke annet reelt valg enn å innrette seg. I frykten for «moralpolitiet». I Norge.»

Rytman lurer også på om «vi» nordmenn har rett til å fordømme måten man alltid har gjort det på i andre samfunn.

«Jeg mener ja; når måten man har gjort det på i andre samfunn bryter med grunnleggende individuell frihet, så har vi nordmenn rett til å fordømme det. Ikke bare det, men vi har rett til å ta affære for å hindre at dårlige skikker og vaner får etablere seg i Norge.»

Rytman skisser opp fem tiltak som vil gi innvandrerkvinner mer rettigheter:

  • Tiltak ovenfor barn for å hindre kjønnslemlestelse
  • Stille krav til norskkunnskaper samt lojalitetsløfte til Norge før man får statsborgerskap
  • Åpne lukkede innvandrermiljøer ved å stanse henteekteskap
  • Endre på velferdsordningene som gjør det mulig (og i mange tilfeller lønnsomt) å holde innvandrerkvinner utenfor arbeidslivet
  • Nei til at skattebetalernes penger går til økonomisk støtte til feiring av innvandrerens nasjonaldagsfeiring og andre

LES HELE BLOGGEN HER:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.