*Nettavisen* Økonomi.

- Mye å lære av Norge

Foto: Martin Huseby Jensen (NA24)

Mediegigant vil herme etter norske nettaviser.

10.08.07 09:30

- Edda Media er en modell for resten av Mecom, sier Mecom-sjef David Montgomery til NA24 Propaganda.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

- Andre europeiske aviser har mye å lære av Norge når det gjelder digital utvikling, mener Montgomery.

Han peker ut internett som Mecoms store satsingsområde.

Kontroversene rundt David Montgomerys lederstil har vært mange, spesielt da han ledet den britiske tabloiden the Daily Mirror. Men det finnes ingen paralleller mellom situasjonen da og nå forsikrer Montgomery.

Internett er utfordringen
- Som ethvert avisselskap i verden møter vi veldig mye tøffere konkurranse fra Internett. Det som nå finner sted nå er en revolusjon, men er veldig annerledes fra den mørke situasjonen i Mirror-tiden. Vi står overfor tøffe utfordringer, men kan møte disse med mer moderate virkemidler, svarer Montgomery på spørsmål om hva vi kan vente oss fra ham som Mecom-sjef.

Klikk på bildet for å forstørre.

Mecoms norske avdeling, Edda Media, er spesielt godt rustet til å møte disse utfordringene, mener Montgomery:

- De norske avisene i Mecom er en modell for resten av våre europeiske aviser når det gjelder digital utvikling. Det høye kompetansenivået disse avisene kan skilte med er noe de norske ansatte kan være stolte av. Norge er helt i ledelsen på dette feltet.

Nettsjef til Norge først
Montgomery forteller at Norge var det første stedet Mecoms nylige utnevnte nettsjef, Peter Skulimma, besøkte etter at ble pekt ut til denne rollen. Skulimma var tidligere sjef for Mecoms tyske avisvirksomhet, Deutsche Zeitungsholding. Han vil lede utviklingen innen digital media strategi, som ifølge Montgomery vil bli et viktig satsingsområde i tiden fremover, fra Mecoms hovedkontor i London.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.