- Nå er det Oslos tur til å ha fest og til å bli spandert på

Foto: Kyrre Lien / GK

- Det er kanskje ikke så rart at noen er negative til norsk OL-søknad. Noen gikk allerede i ungdomsårene lei av å se andre slite seg ut i idrettens navn.

04.09.13 18:56

Snart skal folk i Oslo få stemme om byen skal søke om OL i 2022. Mange har gått hardt ut mot et Oslo-OL som kan få en prislapp på mellom 20 og 23 milliarder kroner.

Konsulent Martin Stenstad i det profilerte PR-byåret Geelmuyden.Kiese er tydeligvis ikke særlig imponert over nei-argumentasjonen.

- Skranten kroppskontroll kan aldri erstattes av kjappe replikker eller gode analyser. Å se verden fra reservebenken gjør noe med forholdet til idretten. Det forstår jeg, skriver han blant annet i et blogginnlegg på selskaptes hjemmesider.

Staten tar hele barregningen

PR-rådgiveren mener også at et OL i Oslo vil være en brekkstang for statlige investeringer i Oslo-området.

- Dessuten er det bare noen få ganger i hver mannsalder at staten tar hele barregningen til Oslo. Det må jo vi som er glad i Oslo like. Nå er det Oslos tur til å ha fest og til å bli spandert på, konkluderer han.

Er du enig med Stenstad? Si din mening i kommentarfeltet under!

Stenstad er utdannet MSc in Marketing fra Handelshøyskolen BI og ved siden av jobben i PR-byrået foreleser han i markedsføring for motestudenter i Paris.

- Så kan jeg bare undre meg over at de som ikke liker Oslo likevel velger å bo her. Kanskje er også det et resultat av en ungdomstid på reservebenken hvor den generelle misnøyen etter hvert blir en god venn, skriver konsulenten i PR-byrået.

Må spist mye fiskeboller

Reaksjonene har ikke latt vente på seg. Mange som har kommentert innlegget mener Stenstad burde konsultere en PR-rådgiver før han blogger igjen.

Tidligere DN-journalist og PR-rådgiver Jarle Aabø har ikke lagt skjul på at han ikke ønsker seg OL i Oslo i 2022.

Foto: Johnny Syversen

- Nå skal man være varsom med å kommentere konkurrenters utspill, men Stenstad blogginnlegg har uten tvil skapt årets største latter på Twitter og Facebook, sier Aabø til Nettavisen.

- Man skal ha spist mye fiskeboller før man skriver dette. Den slags skriblerier bør Hans Geelmuyden uten tvil kåre til vinneren av GKs Tåkepris 2013. Dette er såpass blåst at Plumbos ytringer i tekst og melodi oppfattes nærmest som befriende, sier han.

- Men er ikke all PR god PR?

- Det må i så måte kun være i Geelmuyden.Kieses verden. Slike blogger gjør jo alt bare vondt verre for ja-siden og det ser vel ut til at bloggen er tidenes dårligste innsalg. Men hvem vet? spør han.

Har fått mye støtte

Martin Stenstad forteller at han har fått mange tilbakemeldinger fra folk som er glade for en litt annen stemme i det som hittil har vært en elitedebatt om OL.

- Det er ingen måte å regne hjem et OL på. Så er det sagt. Men dette kan ikke bare dreie seg om regnestykker! Mange har vært takknemlige for at folkefesten som argument nå har blitt hentet fram i debatten. Også har det jo vært mye gode råd om bruk av humor. Humor er et farlig virkemiddel, sier han til Nettavisen.

- Hvorfor skrev du dette innlegget?

- I motsetning til ellers i samfunnet har OL-debatten gått høyt og lavt i GK i flere måneder. Fordi det engasjerer! I går skrev Hans Geelmuyden, uttalt OL-motstander, det som kanskje er debattens beste innlegg så langt. Jeg ønsket å synliggjøre at det finnes gode grunner til å arrangere OL, men ingen av dem har noe med økonomi å gjøre. Folkefest, utvikling av mitt kjære Oslo og et ansvar for å bringe OL-ilden videre.

- Og for ordens skyld - jeg var selv sjeldent først ut med å bli valgt i gymmen, uten at det har dempet min OL-interesse nevneverdig, sier han.

Er du enig med Stenstad? Si din mening i kommentarfeltet under!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag