NA24.no

- Nå skal han angripe tilbake

PÅGREPET PÅ JOBBEN: Den korrupsjonssiktede politilederen Eirik Jensen ble pågrepet mandag i garasjeanlegget på Politihuset i Oslo.
PÅGREPET PÅ JOBBEN: Den korrupsjonssiktede politilederen Eirik Jensen ble pågrepet mandag i garasjeanlegget på Politihuset i Oslo. Foto: Bjørn Sigurdsøn
Sist oppdatert:
Korrupsjonssiktet politileder Eirik Jensen har brukt dagene i fengsel til å samle krefter.

Oslo (NTB): Den korrupsjonssiktede politilederen Eirik Jensen har brukt dagene i fengsel til å samle krefter for å forsvare seg mot påstandene som har blitt framsatt mot ham. I dag skal han avhøres.

Jensen ble pågrepet mandag av Spesialenheten for politisaker og siktet for grov korrupsjon, men nekter straffskyld. Dagen etter ble han varetektsfengslet i fire uker, de to første i isolasjon.

Beskyldningene mot ham har haglet i mediene uten at han har fått sjanse til å forsvare seg. Søndag får han muligheten.

- Vi planla avhøret for å sørge for at vi får med oss all relevant informasjon når vi skal angripe tilbake, sier hans forsvarer Jens-Ove Hagen til Aftenposten.

Jensen har blitt avhørt én gang tidligere denne uken, men han har ikke fått vite detaljer i siktelsen eller påstandene som narkotikasiktede 47 år gamle Gjermund Cappelen fra Bærum har fremmet i avhør.

Samler krefter
- Vi planlegger generelt å forklare alle påstandene om at han skal være i stand til å legge forholdene til rette for denne mannens hasjsmugling, sier Hagen.

- Å tro at han skal være i stand til å legge forholdene til rette for fri innførsel av hasj, er så fantasifullt og fjernt som det kan få blitt, sier Hagen videre, og kaller påstandene «uhyre luftige og urealistiske».

Jensens form i fengselet er stigende og han har nå samlet krefter til søndagens motangrep, ifølge Hagen.

20 tonn hasj
Cappelen har erkjent innføring av cirka 20 tonn hasj og hevder at han har samarbeidet med Jensen i mange år om å få dette til.

Hagen har varslet at fengslingskjennelsen vil bli anket til Borgarting lagmannsrett etter avhøret.

- Avhøret er søndag, og anken vil høyst sannsynlig gå ut tidlig neste uke. Det kommer an på hvor mye tid vi har til rådighet, sa Hagen til NTB lørdag ettermiddag.

Jensen har hele tiden på det sterkeste avvist all skyld i saken og ser fram til å få vite innholdet i de konkrete beskyldningene slik at han kan få imøtegått dem overfor Spesialenheten for politisaker. (©NTB)

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere