NA24.no

Foto: Morten Holm (NTB scanpix)

- Nav-kurs minsker muligheten for jobb

Sist oppdatert:
Samtidig som Riksrevisjonen kommer med knallhard kritikk mot Nav, viser ny forskning at folk med nedsatt arbeidsevne reduserer sjansen for å få jobb ved å delta på Nav-kurs.

Arbeids- og velferdsdirektoratet Nav bruker årlig 750 millioner kroner på kurs hvor målet er å kvalifisere kursdeltakerne til å komme ut i ordinær jobb, skriver Aftenposten. Men forskning viser altså at mange av kursene virker mot sin hensikt, skriver avisen.

- I de kommunene som bruker kurs mest, ville mange av kursdeltakerne ha greid seg bedre uten noe tiltak i hele tatt, sier Knut Røed ved Frisch-senteret. Han er én av forskerne som har studert effekten ulike arbeidsrettede tiltak har på muligheten til å komme ut i ordinær jobb.

Det er kursdeltakere med nedsatt arbeidsevne og ikke ordinære arbeidssøkere som viser seg å få redusert arbeidsmulighetene sine.

- Vi har visst for lite om noe vi bruker mye penger på, erkjenner tjenestedirektør Bjørn Gudbjørgsrud i Nav overfor avisen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere