NA24.no

- Nedlasting ødelegger helter

NRK får svi for piratspøkelset, mener mediebyrå.

Heroes blir møtt med noen nye øyne, men mange har allerede sett serien.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Den amerikanske serien Heroes har gått sin seiersgang i USA. I Norge har derimot oppslutningen så langt vært laber. Mediebyrået Mediacom tror årsaken kan være at så mange har lastet ned serien på internett.

En tredjedel borte
En analyse selskapet har gjort indikerer at serien ville hatt inntil 30 prosent flere seere om det ikke hadde vært for nedlasting.

- For ett år siden sa 35 prosent av den yngre målgruppen at de hadde lastet ned Prison Break. Dermed så de ikke serien på tv. I samme målgruppe hadde 11 prosent allerede da sett flere episoder av Heroes. Så nedlastingen av serien innebærer millioner av kroner i tapte annonseinntekter for TV4, og det er klart de er villige til å ta visse sjanser for å ta igjen dette på sikt, sier TV-planner i Mediacom, Joachim Medalen, til NA24 Propaganda.

På TV4 fikk heltene ekstra hjelp fra Idol som samlet halvannen million svensker onsdag.

I USA tar heltene i Heroes fatt på å redde verden igjen rundt månedsskiftet. Dermed mener Mediacom at TV4 vil øke frekvensen på sine sendinger for å hindre nettpiratene å ligge foran kanalen.

- Det er vår oppfatning at TV4 nå kommer til å sende Heroes to kvelder i uken og således brenne av første sesongen mye raskere enn vanlig. På den måten vil de ligge mye tettere på USA i sesong to, forklarer Medalen.

Lave NRK-tall
I NRK ble Heroes møtt med forholdsvis lave tall, men Kristian Tolonen i NRK Forskning er ikke så sikker på om det er nedlasting som ledet til de lave tallene.

- Det jo vanskelig å si noe om slikt. Serien har også gått på Canal+ i Norge, men for NRK 3 isolert sett er tallene i seg selv ganske store med tanke på den lave distribusjonen kanalen har. NRK1 begynte å sende serien etter prime time, så jeg tror ikke det har gått så mye bort fra den til nedlasterne, sier Tolonen til NA24 Propaganda.

Heroes var en av de få dramaseriene som overlevde vårsesongen i USA. Serien er forholdsvis populær, men når likevel ikke opp på topp 20-listen over amerikanske tv-serier denne våren.

Har du medietips? Ta kontakt med NA24 Propaganda

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere