- Nedprioriterer næringspolitikk

Samfunnstopper er skeptiske til Sylvia Brustad som næringsminister. Men ikke alle er like negative.

24.06.08 07:40

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Den siste stolleken i regjeringen har fått næringslivsfolk til å føle seg skuffet.

NA24 - din næringslivsavis

I forbindelse med olje- og energiminister Åslaug Hagas avgang fredag ble det gjennomført omfattende omskiftninger i regjeringen. Innsettelsen av Sylvia Brustad som ny nærings- og handelsminister blir møtt med skuffelse og skepsis.

Redaktør Trygve Hegnar i Finansavisen går i mandagens utgave hardt ut mot Brustad på lederplass, og skepsisen får gjenlyd fra Bedriftsforbundet, en landsdekkende organisasjon for små og mellomstore bedrifter

Les mer: Hegnar fillerister Brustad

- Vi er skuffet over at næringsdepartementet, som vi mener er svært viktig, får signal om at de er nedprioritert, sier administrerende direktør Tom Bolstad i Bedriftsforbundet.

Direktøren tviler på at Brustad er riktig person for jobben.

- Brustad har jo gitt signaler om at hun skal trappe ned litt, og hun har heller ingen erfaring så vidt jeg vet, påpeker Bolstad.

Ville gå av
- Tidligere i år signaliserte jeg overfor Jens at jeg ønsket å gå av som helseminister, fordi jeg synes det ble for krevende, med jobbing døgnet rundt. Jeg tok det som en tillitserklæring da han kom og spurte om jeg ville bli næringsminister, sa Sylvia Brustad til VG etter at det var blitt klart at hun skulle bekle næringsministerposten.

Les også: Brustad ville gå av

- Vi trenger en solid minister som kan stå på for næringslivet også innad i regjeringen, fastslår Bolstad.

Han tror ikke Brustad vil inneha en slik rolle.

- Hun er jo en erfaren politiker, så vi får håpe at hun lærer seg gamet her fort, men vi er skuffet over signalet fra Stoltenberg om at næringsdepartementet er nedprioritert, konkluderer direktøren.

Optimistisk til byttet
Alle er riktignok ikke negative til ministerbyttet. Investor Jens Ulltveit-Moe, konsernsjef i Umoe-gruppen, tror det kan bli «riktig bra».

- Hun er en politisk tungvekter fra Arbeiderpartiet, noe jeg tror er en fordel for næringslivet, forteller forretningsmannen til NA24.

- Ap trenger nytenkning
Investoren håper byttet kan føre til endringer i regjeringens næringspolitikk.

- Alt i alt tror jeg det kan bli riktig bra. Ap trenger nytenkning rundt næringspolitikken, og hun kan forhåpentligvis stå for dette.

Han legger likevel ikke skjul på at mye ennå er usikkert.

- Samtidig er hun et ubeskrevet blad i næringspolitikken, så det blir spennende å se om hun lytter til sakskompetansen fra departementet eller lobbyistene fra LO og andre.

Statsministeren full av lovord
- Sylvia Brustad er en av våre mest kunnskapsrike og allsidige politikere. Når hun nå går til den viktige posten som nærings- og handelsminister, tar hun blant annet med seg erfaringen som energipolitisk talskvinne for Arbeiderpartiet gjennom fire år. Hun leder sitt fjerde departement og har solid regjeringserfaring. Hun står godt rustet til å videreføre den gode jobben som Dag Terje Andersen har gjort innenfor et av regjeringens viktige områder, sier statsminister Jens Stoltenberg i en kommentar til NA24.

NHO ønsket ikke å kommentere ministerbyttet.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag