NA24.no

- Nei, jeg skulker ikke!

Per-Willy Amundsen
Per-Willy Amundsen Foto: Arild J. Waagbø
Sist oppdatert:
Per-Willy Amundsen (Frp) har meldt forfall til seks av ti komitereiser.

Frps innvandringspolitiske talsmann Per-Willy Amundsen (Frp) har uteblitt fra seks av ti Norges-reiser med Stortingets kommunalkomité, ifølge VG.

- Hvorfor har du ikke vært med på disse reisene?

- Det skyldes andre oppgaver og prioriteringer, samt reiser andre steder og oppfølging av politiske utspill. Man kjører en risiko ved at hele fraksjonen er på reise samtidig. Det er en taktisk vurdering i forhold til det politiske spillet som til enhver tid pågår. Fagstatsråder vet å utnytte når vi reiser, så vi følger nøye med. Det er viktig i opposisjon, sier Amundsen.

- Disse vurderingene gjøres på fraksjonsnivå og er klarert på forhånd. Det er helt normal fremgangsmåte, skyter han inn.

- Jeg skulker ikke!
Amundsen, som er representert i Stortingets kommunal- og forvatningskomité, avviser bestemt at dette er «skulking».

- Jeg er ikke enig. Å skulke betyr å ha ulovlig fravær. Dette har jeg avklart med fraksjonen. Det er en totalvurdering som fraksjonen gjør, og som regel stiller vi med to av tre. For komiteen som helhet, er det viktig at den ikke blir for liten – og det ansvaret hviler på alle partier.

Prioriterer media
- Vi prioriterer ofte slik at vi både er på reiser og har backup i forhold til media, sier Amundsen – som er talsmann for et brennhet tema.

- I og med at jeg er talsperson for innvandring og integrering, som er så hett tema, blir jeg ofte igjen hjemme.

Amundsen var ikke med på tur til Sogn, Telemark, Hedmark, Nord-Trøndelag, Østfold, Buskerud og Hordaland, men sluttet seg til komitéreisene som gikk til Brussel, København og Svalbard.

Mens komiteenvar på rundreise i Buskerud og Hordaland i forrige uke, tok Amundsen med seg kona på ferie til Kreta, fortalte VG tidligere denne uken .

Ferien ble tatt ut to uker etter Stortingets elleve dager lange påskeferie, og én drøy måned før den tre måneder lange stortingssommerferien.

Går ikke glipp av noe
- Går komiteen glipp av noe når du ikke er med?

- Vi er alltid representert. Er det viktige ting som må formidles, tas det internt – så det er ikke noe problem, sier Amundsen, som er oppgitt over at media overfokuserer på stortingsrepresentantenes deltagelse ved votering og reiser.

- Vi gjør mye mer enn å delta på disse arenaene og har ingen arbeidsgiver – bortsett fra folket. Vi har heller ingen arbeidsmiljølov i ryggen. Denne helgen går for eksempel med til å holde kurs i Tromsø.

- Er du misfornøyd med noen av betingelsene som stortingsrepresentant?

- Nei, jeg har ikke noe å klage over. Jeg har valgt dette livet selv. Men det blir helt feil å fremstille stortingsrepresentanters arbeidshverdag med et fast arbeidsforhold med en arbeidsgiver, avslutter politikeren fra Tromsø.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere