NA24.no

- Nei til røykfri uteservering

Foto: Andersen, Aleksander (Scanpix)
Sist oppdatert:
Røykelovens far synes regjeringen går for langt når den vil forby uterøyk.

Dagfinn Høybråten (KrF) synes regjeringen går for langt når den vil forby røyking på uteservering. Men røykelovens far er ellers glad for at det endelig kommer en ny storoffensiv mot røyking, skriver Dagsavisen.

- Røykeloven gjelder inne, den gjelder ikke ute. Jeg stiller meg skeptisk og spørrende til å forby røyking ved utendørs servering. Der har man tross alt et valg. Det er røykfrie lokaler inne, sier Høybråten til avisen.

- Kan ikke skru av røykingen
Han tilføyer at uttalelsen betyr at han er imot regjeringens forslag om å forby røyking på uteservering. Om loven skal flyttes utendørs, mener han, må den i så fall gjelde steder der folk i kortere eller lengre tid er nødt til å oppholde seg, som for eksempel på jernbaneperronger.

Den tidligere helseministeren sier videre til Dagsavisen at han ikke sier ja til alle tiltak som bare går i restriktiv retning, og at det ikke bare er å skru av røykingen i samfunnet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere