- Nei, vi driver ikke dank!

Eks-statssekretær, nå stortingsrepresentant, Geir Pollestad (Sp), klager over for lite å gjøre.

Eks-statssekretær, nå stortingsrepresentant, Geir Pollestad (Sp), klager over for lite å gjøre. Foto: Fredrik Varfjell (NTB scanpix)

- Men vi har ikke noe å gjøre ...


Stortingsrepresentant Geir Pollestad fra Rogaland er oppgitt.

Det har han uttrykt slik på Facebook:

HTML EMBED
(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/nb_NO/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));


- Vi har én sak til behandling, og det er en bagatellmessig EØS-sak fra Klima- og miljøverndepartementet, utdyper Pollestad overfor Nettavisen.

- Vi trenger mer sprut!
- Det er snart gått frem måneder siden vi fikk en ny regjering, et nytt mannskap som så til de grader bedyret nye ideer og løsninger - altså en mer offensiv politikk, sier han.

Pollestad var villig til å gi 100 dagers fredningstid:

- Nå er vi inne i den 5. måneden, og jeg hadde ventet et ras av saker, men hvor blir de av? De trenger ikke, i likhet med oss som var i en flertallsregjering, å sluttføre saker. Så jeg fatter ikke hva de somler med, sier han.

Pollestad retter spørsmålet til både olje- og energiministeren og miljøvernministeren.

- Hva gjør dere på komitémøtene når dere knapt har saker til behandling?

- Vi diskuterer reiseprogram og den salgs. Men det hadde helt klart hjulpet med spruten i Stortinget, at vi snart fikk mer å gjøre. Og dette gjelder ikke bare miljø- og energikomiteen. Mitt inntrykk er at dette er gjengs for hele Stortinget, sier han.

Årslønn. 836.579 kroner
Og lønn får de naturligvis uansett: Fra 1. mai 2013 er årlig fast godtgjørelse for stortingsrepresentantene 836.579 kroner.

Du kan lese mer om deres goder her.

- Dette er underlig
- Hvilke saker kunne du ønske deg på bordet?

- Det er mange …. Men - regjeringens oppfølging av klimapolitikken er vi spent på. Det venter vi blant annet på varslede skattefradrag for enøk-tiltak og ikke minst hvordan de mange valgløftene skal følges opp, sier Pollestad.

Sp-politikeren avviser at de «driver dank» på Stortinget:

- Nei, det gjør vi ikke. Og - fra Senterpartiet (Sp) side har vi et eget representantskapsforslag til behandling i komiteen nemlig oppfølging av rovdyrsforliket, svarer Pollestad.

Han forteller at han mer enn gjerne stilt en lang rekke med spørsmål om blant annet fornybar energi.

- Er de likevel fornøyd med oss, siden det kommer så lite nytt. Dette er underlig, konstaterer rogalendingen.

Vil jobbe mer
Nettavisen har tidligere skrevet om Venstres Sveinung Rotevatn, som tok opp samme problematikk.

Les også: - Vi har ingenting å gjøre

- Det politikerne burde gjøre, er å farte rundt: Finne ut hvordan bygge veier raskere, sammenligne land med små og store kommuner - altså få mer kunnskap og erfaring på egne felt. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)


Professor Frank Aarebrot ved Universitetet i Bergen (UiB) mener opposisjonspolitikerne er for utålmodige:

- Høsten er preget av budsjettarbeid, mens våren er preget av lovarbeid. De klaget i den rødgrønne regjeringen også, spesielt Høyre, på at det var for lite å gjøre i komiteene, så dette er kjente takter, sier Aarebrot til Nettavisen.

Han synes det er helt «udramatisk».

- Reis og lær!
- Hva synes du komitémedlemmer med ekstra tid, burde bruke tiden på?

- Det de burde gjøre, er å farte rundt: Finne ut hvordan bygge veier raskere, sammenligne land med små og store kommuner - i korthet skaffe seg mer erfaring på egne felt. Alternativt må de sitte og tvinne tommeltotter, sier han.

Og når det er sagt:

- Den nye regjeringen har ikke ubegrenset med tid. Om et år bør vi kunne forvente at det skjer ting, skjer mye, de har jo lovet å være handlekraftige, sier Ap-sympatisøren.

Venter på tilbakemelding
Nettavisen har vært kontakt med de aktuelle statsrådene, Tine Sundtoft (H) og Tord Lien (Frp) - og avventer tilbakemelding fra den kanten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag