NA24.no

(Getty Images)

- Nintendos neste konsoll vil få deg til å måpe

Sist oppdatert:
Nintendo er forpliktet til å overraske, sier nintendoveteranen Yoshio Sakamoto.

Da Nintendos Wii ble lansert, klarte den gamle spillkjempen både å overraske og overbevise spillere om at gnistrende grafikk og DVD-spiller ikke var verdt de ekstra kronene. Nyskapende spilling, derimot, var essensielt, og Wiis hovedmåte å kontrollere spill på var gjennom bevegelser med en eller to kontrollere.

Nå er endelig Sony og Microsoft på vei til å ta igjen Nintendo med Playstation Move og Kinect. Og som vi skriver i vår test av Move: «Kontrollen beskrives best som en rund og ekstremt presis variant av Wiimoten. Den fanger opp den minste bevegelse. Ikke engang Nintendos Wii Motion Plus har noe å stille opp med.».

Så hva nå, Nintendo? Både PS3 og Xbox 360 er HD-maskiner, og i løpet av året ruller dessuten Sony ut sin satsning på 3D.

- Forpliktet til å overraske

Kanskje ikke helt overraskende begynner Nintendo nå så vidt å snakke om sin neste konsoll. Og skal vi tro produsenten selv, kommer Nintendo nok en gang til å overraske spillerne.

- Hos Nintendo er vi alltid forpliktet til å overraske brukerne med en ny konsoll. Vi har aldri gjort det andre har gjort. Vi foretrekker å skape noe nytt som fanger oppmerksomhet, og jeg tror det vil fortsette denne gangen også. Den nye Nintendo-maskinen vil ganske sikkert få dere alle til å måpe, sier Yoshio Sakamoto i et intervju med den spanske nettsiden 3D Juegos.

Sakamoto ble rekruttert til Nintendo i 1982 av Shigeru Miyamoto, og er en av hovedmennene bak «Metroid»-serien. Han har jobbet med utallige spill, deriblant «Donkey Kong» og «Kid Icarus».

Anmeldelse: «Metroid: Other M»

Ny Nintendo vil støtte HD

Nintendos toppsjef Satoru Iwata forteller i et intervju med Venture Beat at det viktig å ha maskinvare som gjør det mulig å overraske spillerne. En ny konsoll vil komme når Nintendo får krav fra utviklerne om ny maskinvare som kan levere denne overraskelsen.

HD synes dessuten å være et krav som blir tilfredsstilt.

- En ny konsoll vil sannsynligvis støtte HD fordi det nå er vanlig over hele verden. Det ville være en naturlig ting å legge til, sier Iwata til nettsiden.

En ny Nintendo vil ifølge Iwata ikke dukke opp med det første.

- Når det gjelder timingen, kan det være tre år, fem år eller åtte år fra nå, sier nintendosjefen.

Med fallende salgstall og Sony og Microsoft som puster Nintendo i nakken, er det likevel mer sannsynlig med en ny konsoll innen tre år fremfor åtte år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere