NA24.no

- Nitrist

Sist oppdatert:
Leder Finn Tveter i Norges Eiendomsmeglerforbund synes rapporten fra Kredittilsynet er nitrist. Nå mener han den faglige ledelsen må styrkes, og får støtte fra Kredittilsynet.

Finn Tveter, som leder Norges Eiendomsmeglerforbund, synes saken som Kredittilsynet har avdekket er nitrist.

NA24 - din næringslivsavis

- Det er uakseptabelt å handle i strid med norsk lov. Er det egenhandel så er det helt uakseptabelt, sier Tveter til NA24.

LES OGSÅ: Stenger DnB NOR

Han mener saken er en god illustrasjon som Finansdepartementet nå bør ta seg ad notam når de skal endre Eiendomsmeglerloven.

Vil ha ansvarlig megler
Årsaken til det er at Norges Eiendomsmeglerforbund, som Tveter representerer, kom i mindretall i utvalget som kom med innstillinger til loven.

Utvalget foreslår til Finansdepartementet at det skal registreres en eiendomsmegler til hver sak. Eiendomsmeglerforbundet mente, men fikk ikke flertall for, at det skal være en ansvarlig faglig leder ved hvert kontor.

- Vi synes denne saken med DnB NOR Eiendom illustrerer det vi mener. Vi mener at det må være en faglig leder på hvert kontor som har overoppsyn. I dag kan dette være konsernsjefen. Men det må være en faglig leder på hvert kontor som har hovedansvaret for at ting skal skje på riktig måte, sier Tveter til NA24.

Han håper at Finansdepartementet nå vil merke seg denne saken, og anbefale at det skal være en faglig og ansvarlig leder ved hvert kontor.

Kredittilsynet støtter Tveter
Seksjonssjef Wilhelm Mohr Grøstad i Kredittilsynet forteller til NA24 at han er enig med Tveter i Eiendomsmeglerforbundet om at den faglige ledelsen er viktig.

- Jeg er enig i det at her har det sviktet i den faglige ledelsen i enkelte av de kontorene som har vært omtalt i denne rapporten. Den faglige ledelsen har en helt sentral rolle i å ivareta regelverket, sier Mohr Grøstad til NA24.

- Ikke den verste
Grøstad i forteller til NA24 at dette ikke er den verste saken han har hatt på bordet.

- Nei. Vi har hatt inndragningsaker tidligere. Det er verd å merke seg at i dette tilfellet snakker vi ikke om at kunder har lidd tap. Det har vi man sett i andre saker som vi har hatt, nemlig at meglere har påført kundene tap, sier Grøstad som mener at det er alvorlig nok med egenhandel. Men i denne saken er det ikke påvist at dette har skjedd i denne saken.

Til Avisa Nordland sa Grøstad dette tidligere torsdag.

– Det har vært en oppsiktsvekkende og total tilsidesettelse av regelverket. Det er neglisjert totalt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere