*Nettavisen* Økonomi.

- Noen må bestemme

Beslutningskraft er det viktigste argumentet for Media Norge, mener Schibsteds Birger Magnus.

14.05.07 12:55

BERGEN (NA24): - Dette var ikke i første omgang Schibsteds prosjekt, men regionavisenes. Det var regionavisene som startet samarbeidet, og det har vært mange suksesser knyttet til det, men det er begrenset hva gode kolleger kan gjøre sammen uten at noen bestemmer, sa Magnus til de fremmøtte på Nordiske Mediedager i dag.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Se NA24-TVs intervju med Birger Magnus i videovinduet over.

Gevinster på kort og lang sikt
Magnus mente det viktigste argumentet for at man i tiden fremover ikke bare skulle ha et samarbeid, men også et felles eierskap, var at hver aktør blir for liten til å utvikle nye tjenester.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Det viktigste argumentet på sikt er at vi må ha en størrelse som gjør at vi kan investere i nye tjenester, og ikke bare kutte kostnader. Det er det som vil gjøre at vi tiltrekker oss de beste menneskene og ikke bare ”bønnetellerne”, eller kostnadskutterne, sier Magnus.

Han mener at små enheter vil ha et handicap i forhold til utvikling av tjenester og å tiltrekke seg de beste menneskene, dersom de blir stående alene.

- Det er det viktigste på lang sikt, men det også gode argumenter på kort sikt. Media Norge vil i økte annonseinntekter og besparelser på IT og andre fellesprosjekter få en gevinst på mellom 285-313 millioner kroner på kort sikt, sa Magnus.

Fremdeles lokalt
Magnus arbeider i disse dager med å få Konkurransetilsynet og Medietilsynet, som i første omgang vendte tommelen ned for Media Norge, til å ende på en positiv konklusjon.

- Det som er viktig å få frem er at dette ikke er en fusjon av aviser, men av eierskap. De ulike mediehusene skal fremdeles styres lokalt og ha lokale styrer, og konsernet vil bli ledet av en liten sentraladministrasjon i Bergen. Vi tror at ”small is beautiful”, sa Magnus i dag.

Vil påklage nettforbud
Scibsteds dominerende stilling på nett har vært en av faktorene som kan stikke kjepper i hjulene for fusjonen.

Magnus varslet i dag om at Schibsted ville klage hvis det argumentet ble brukt.

- Kan godt hende at vår stilling på nettet kan bli brukt mot oss, men vi vil i tilfelle påklage det til klagenemden. Ser ikke at det er grunnlag for det i loven i dag, sa Magnus.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.