*Nettavisen* Økonomi.

- Nok en dårlig dag for markedene

NEW YORK STOCK EXCHANGE ligger i Wall Street i hjertet av finansdistriktet i New York City. Foto: Roy Kvatningen (Mediehuset Nettavisen)

USA-børsene i rødt også fredag.

13.11.15 15:35

En rød uke på Wall Street ligger an til å avsluttes med nytt fall.

I åpningshandelen er Dow Jones-indeksen ned 0,19 prosent, S&P 500 faller 0,20 og Nasdaq er ned 0,39 prosent.

Også i Europa er stemningen laber, med de største børsene ned mellom 0,4 og 1,2 prosent.

Oljefall
- Nok en dårlig dag for markedene, sier porteføljeforvalter Jeroen Blokland i Robeco til The Wall Street Journal.

- Det pågående råvarekrasjet er en av hovedgrunnene til mangelen på investorappetitt de siste dagene. Produksjonskutt er ikke nok til å drepe tilbudsveksten, samtidig som det fortsatt er tvil om den økonomiske veksten fremover, fortsetter forvalteren.

Den amerikanske lettoljen, som torsdag falt til det laveste nivået siden august, etter rapporter om stigende oljelagre, faller på nytt.

Fredag handles WTI-oljen for 41,4 dollar per fat, ned 0,8 prosent. Nordsjøoljen er derimot opp 0,7 prosent til 44,4 dollar per fat, men fortsatt nær det laveste siden utgangen av august.

Rekordhøye oljelagre
Veksten i verdens etterspørsel etter olje vil falle nesteår, venter Det internasjonale energibyrået (IEA).

I november-utgaven av byråets oljemarkedsrapport anslås etterspørselsveksten å bremse til 1,2 millioner fat per dag i 2016. Det er ned fra 1,8 millioner fat om dagen i år, det høyeste på fem år.

I OECD-landene (Organisasjonen for økonomisk samarbeid og utvikling) fortsetter lagerbyggingen av olje. De kommersielle lagrene hadde ved utgangen av september steget til en rekord på nær tre milliarder fat.

Svake shoppingtall
Før børs viser en oppdatering fra detaljhandelen svakere amerikansk kjøpelyst enn forventet.

Veksten i detaljomsetningen, som var ventet å tas seg opp i oktober, holdt seg uforandret på 0,1 prosent. Også kjernehandelen, som holder bilsalget utenfor, steg mindre enn ventet med oppgangen på 0,2 prosent.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag