NA24.no

- Nordmenn villige til å droppe taxfree

Foto: Larsen, Håkon Mosvold (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Nordmenn vil heller ha lavere priser på Vinmonopolet enn avgiftsfritt alkoholsalg på flyplassene.

I en undersøkelse gjennomført for Vinmonopolet svarer 54 prosent at de vil avvikle taxfreeordningen, skriver Klassekampen.

Forutsetningen er at det avgiftsfrie alkoholsalget på flyplassene erstattes med lavere alkoholavgifter generelt. 21 prosent av de spurte vil heller beholde dagens taxfreeordning.

I høst diskuterer politikerne taxfreeordningens framtid. Om to uker skal Stortinget ta stilling til et forslag fra Senterpartiet og KrF om å la Vinmonopolet overta driften av taxfreebutikkene. Miljøpartiet De Grønne og Venstre har også tatt til orde for å avvikle taxfreeordningen. Men MDGs Rasmus Hansson ser ingen grunn til at det bør føre til lavere vinpriser på polet.

- Det er ingen grunn til en slik oppkonstruert hestehandel. Taxfreeordningen har blitt en snøball som undergraver både klima- og alkoholpolitikken. Den bør legges ned, sier han.

Olaug Bollestad i Kristelig Folkeparti skulle også helst sett at taxfreeordningen ble fjernet.


Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere