- Norge er uegnet for matproduksjon

- Produktiviteten i å produsere melk og kjøtt i dette karrige landet er veldig lav sammenlignet med andre land, mener samfunnsøkonom Ivar Gaasland.

- Produktiviteten i å produsere melk og kjøtt i dette karrige landet er veldig lav sammenlignet med andre land, mener samfunnsøkonom Ivar Gaasland. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

Naturen og klimaet passer dårlig for produksjon av korn, poteter, kjøtt og melk sier samfunnsøkonom.

- Naturen i Norge og klimaet passer dårlig til å produsere alle de produktene som faktisk blir produsert i norsk jordbruk. Det gjelder kjøtt, melk, korn og poteter, sier førsteamanuensis i samfunnsøkonomi Ivar Gaasland ved Universitetet i Bergen til Nationens TV «Nordlunds kvarter».

Han mener landbruket gjennom overføringer og tollvern påfører Norge et «økonomisk velferdstap» på 40 milliarder kroner.

Les også: - Utvalget i norske butikker er patetisk

- Produktiviteten i å produsere melk og kjøtt i dette karrige landet er veldig lav sammenlignet med andre land, sier Gaasland til Nationen.

Han mener hvis målet er å holde landskapet åpen og fint kan Norge heller betale direkte for det, i stedet for et digert fjøs og melkemaskiner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag