Gå til sidens hovedinnhold

- Norge lander mykt

- Norsk økonomi trenger tilbakeholdenhet - og flaks.

OSLO KONSERTHUS (NA24): - Økonomien er på kokepunktet, men utsiktene er fortsatt gode.

NA24 - din næringslivsavis

Det sa sjeføkonom Øystein Dørum i DnB NOR på seminaret Rikets tilstand i regi av Norske finansanalytikeres forening i Oslo tirsdag.

Dørum mener risikoen på rentebanen ligger på oppsiden, og at en trenger en viss porsjon flaks for at renten ikke skal gå høyere. Flaksen skal komme i form av fravær eller sjokk, altså uforutsette hendelser.

Trykket fortsetter
Sjeføkonomen mener trykket i den norske økonomien vil fortsette og at det går mot en myk landing i takt med at rentenivået heves.

- Dette vil kunne bli den første vellykkede myklandingen noensinne. Men det vil kreve god styring, tilbakeholdenhet med bruken av oljepenger og en viss prosjon flaks, sier Dørum.

Oppgangen undervurdert
Han mener Norges Bank har undervurdert styrken i den oppgangen som har vært i norsk økonomi de siste årene.

- Sannsynligheten er stor for at Norges Bank hever rentebanen nå i juni. Dette fordi sentralbanken nok har blitt overrasket av den sterke konjunkturveksten, sier sjeføkonomen.

Selv om DnB NOR Markets ikke ligger mye høyere enn Norges Banks rentebane mener han risikoen er på oppsiden. Han tror renten vil bli hevet fire ganger til før årsskiftet til en styringsrente på 5,25 prosent.

Reklame

De beste kuppene du gjør på Milrab-salget