*Nettavisen* Økonomi.

- Norskeid skip var involvert

Foto: (AP/Scanpix)

Franske etterforskere sier de nå kan slå fast at det Malta-registrerte, norskeide lasteskipet «Sichem Pandora» var involvert i den fatale kollisjonen med fisketråleren «Kleine Familie» i Den engelske kanal torsdag.

09.01.06 21:15

Bare én av mannskapet på seks overlevde da tråleren gikk ned.

«Sichem Pandora» er mistenkt for å ha rent tråleren i senk og å ha fortsatt uten å stoppe.

- Teknisk sett er det umulig å skille mellom de grønne malingrestene som ble funnet på skipets skrog og den grønne malingen på vraket av «Kleine Familie», sier Michel Garrandaux hos havnemyndighetene i den franske byen Cherbourg ifølge nyhetsbyrået AFP.

Han sier det på flere punkter er mulig å påvise at lasteskipet var involvert i kollisjonen.

Den lille, franskregistrerte treskøyta sank torsdag morgen utenfor kysten av Cherbourg i Den engelske kanal. Bare en av mannskapet på seks ble reddet.

Den Malta-registrerte «Sichem Pandora», en 117 meter lang kjemikalietanker, ble fredag tatt i arrest av fransk havnepoliti i Dunkirk, der dykkere fant spor av grønn maling under skipets vannlinje.

Mannskapet på 15 fortalte til politiet at de ikke merket noe sammenstøt av noe slag.

Kapteinen og styrmannen - sistnevnte hadde kommandoen på broa da «Kleine Familie» ble rent i senk - skal i nye avhør, skriver AFP.

Fordi kollisjonen fant sted i internasjonalt farvann, er det maltesiske myndigheter som skal forfølge saken.

«Sichem Pandora» eies av Tesma Singapore og moderselskapet Tesma Holding i København. Tesma Holding er igjen et underselskap av det Oslo-noterte Camillo Eitzen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag