NA24.no

- Nærmere Saab-kjøpet

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Bård Eker og Koenigsegg skal ha gitt fra seg forretningsplanen.

- Vi har fått økonomisk informasjon og vår stab går gjennom materialet for å sjekke om planen inneholder alt det vi trenger, sier viseadministrerende direktør Eva Srejber hos Den Europeiske Investeringsbanken (EIB) til nettstedet dn.se.

Neste uke
En beslutning om en formell vurdering kan, ifølge Srejber, besluttes i neste uke.

Forutsetningen er at alt er dokumentert, ellers må budgiveren Koenigsegg Group komplementere søknaden på et lån på 4,3 milliarder svenske kroner.

Forhandlingene mellom Koenigsegg Group og Saabs eiere – amerikanske General Motors (GM) – beskrives i svenske medier som nærmere målet. Frem til da er svenskenes stolthet fortsatt eierløs. Svenske myndigheter skal ha daglig kontakt med kjøpergruppen.

Styremøte
22. september har EIB styremøte, og tidligst da kan en endelig finansieringsbeslutning foretas av banken, skriver nettstedet.

Det finnes likevel flere hindre i veien før Koenigsegg Group kan kjøpe den svenske bilprodusenten Saab. Riksgälden, som er den svenske stats finansieringsinstitusjon, må også søke grønt lys hos Europa kommisjonen før EIB kan utbetale lånet.

I det svenske næringsdepartementet ventes ingen raske beslutninger de nærmeste dagene, skriver nettstedet.

Tomme rykter?
Opplysningene om at den amerikanske forretningsmannen Mark Bishop har trukket seg fra SAAB-avtalen skal ikke stemme, ifølge nettstedet dn.se.

Det betyr at Bishop fortsatt er i styret i Koenigsegg Group. Det skal også være en avtale med Saab om å ikke kommentere ytterligere for en avtale er på plass.

NA24 har ikke lykkes å få kontakt med Bård Eker.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere