NA24.no

- NSB behandler oss som kveg

Foto: Junge, Heiko (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Karita Bekkemellem truer med å ta bilen hvis ikke NSB skjerper seg.

Den tidligere barne- og likestillingsministeren lot det ikke være noe tvil om sitt syn på togkomforten på Østfold-banen onsdag morgen, ifølge Fredriksstad Blad.

Følgende melding nådde hennes nær 5000 Facebook-venner:

- Skjerpings NSB
«Skjerpings NSB. Folk betaler faktisk for et produkt (dyrt nok) så ser det mer ut som en vogn med kveg. Helt sprengt her. Sett inn nok vogner på Østfoldbanen, eller så tar vi bilen! Grrrrr.»

Slik utdyper hun sitt syn:

- NSB må rett og slett skaffe nok kapasitet. Vi kan ikke stå som sild i tønne når vi pendler til og fra jobb. Det er helt håpløst å prate av gårde om hurtigtog og nye spor gjennom landskap der det ikke bor folk, når den store befolkningstettheten i Østfold og over store deler av Østlandet ikke blir håndtert på en skikkelig måte.

Bekkemellem, som er administrerende direktør i Legemiddelindustriforeningen, bor i Rygge i Østfold.

Bekymret for sikkerheten
Bekkemellem er også bekymret for sikkerhetsaspektet ved dette:

- Dette er ikke bare et spørsmål om irritasjon, altfor liten kapasitet og at du ikke vet om du kommer deg til og fra jobb på en skikkelig måte. Det er også et spørsmål om sikkerhet. Jeg er alvorlig bekymret for sikkerheten når det er så trangt om bord i togene og folk må stå så tett, sier Bekkemellem.

NSB beklager
NSB beklager overfor Nettavisen den store pågangen onsdag morgen:

- Det skyldes at toget som skulle gå fra Sarpsborg klokken 06.30 ble innstilt som følge av røykutvikling. Dermed ble de passasjerene henvist til neste tog - som forlot Sarpsborg klokken 06.50, forklarer pressevakt Jeanette Fagerli-Quaino hos NSB Nettavisen.

NSB satte opp tre busser, men det var ikke nok til å hindre følelsen av trengsel.

- Selv om vi satte opp tre busser - to fra Moss og en fra Råd - ble det fullt på toget. Vi har full forståelse for at det føltes fullt i dag tidlig. Det skal selvfølgelig ikke være slik, sier Fagerli-Quaino.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere