- Nye regler må på plass

Thomas Nortvedt er Fagdirektør i digitale tjenester i Forbrukerrådet

Thomas Nortvedt er Fagdirektør i digitale tjenester i Forbrukerrådet Foto: CF Wesenberg/Kolonihaven

- Altibox sin blokkering er på ingen måte grei, mener Forbrukerrådet.

NA24 Propaganda skrev i går om kunder som raser mot Altibox etter at de fjernet tv kanalene fra Discovery Channel, og slettet opptak uten å gi beskjed til sine kunder.

- Selskapets blokkering er på ingen måte grei, mener Forbrukerrådet.

Les også: Raser mot Altibox

Forbrukerrådet fikk i fjor sommer en henvendelse fra en norsk TV-seer. Etter å ha sagt opp abonnementet på en TV-kanal, ble alle opptak fra kanalen fjernet fra PVR-boksen hans. Denne gangen er det Altibox som tråkker ut i det med begge beina.

I forbindelse med en endring i kanalpakkene sperrer Altibox kundenes opptak fra kanalene som ble fjernet. Forbrukerrådet ser mange betenkeligheter med at TV-leverandøren hindrer tilgangen til lovlig anskaffet innhold,melder de.

- Etter norsk lov har man anledning til å ta kopier til privat bruk. Altibox skal ikke på egenhånd ta kontroll over innholdet i kundenes PVR-bokser, sier fagsjef Thomas Nortvedt i Forbrukerrådet.

Svakere rettigheter
Forbrukerrådet har gjennom flere år påpekt at forbrukerrettighetene ikke følger den teknologiske utviklingen. Dagens forbrukerkjøpslov gjelder kun for varer, noe som gjør at vi får stadig dårligere beskyttelse ettersom flere tjenester blir digitale.

- Stadig mer av utstyret vi bruker blir tilkoblet et nettverk. Dette gir selskapene anledning til å oppdatere programvare, men samtidig også mulighet til å kontrollere og endre tjenesten du har kjøpt, sier Thomas Nortvedt.

- Og er det ingen grenser for hva selskapene mener de har rett til å foreta seg, må det komme på plass regler. Altiboxs blokkering er et godt eksempel på at dette haster,avslutter meldingen fra Forbrukerrådet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.