NA24.no

- Nytt rentekutt i dag

Sist oppdatert:
Den historisk lave renten kan bli kuttet enda mer.

8. januar kuttet Bank of England styringsrenten til 1,5 prosent. I dag er det nye rentemøter i Europa.

NA24 - din næringslivsavis

Historisk
Med det forrige kuttet ble sentralbanksjef Mervyn King og de andre i rentekomiteen historiske. Aldri tidligere har styringsrenten vært lavere siden sentralbanken ble grunnlagt i 1694.

I markedet forventes det i dag et nytt kutt på 0,5 prosentpoeng til 1 prosent.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

- Dette skyldes blant annet en lang rekke med negative makronyheter og utsikter til lav inflasjon. Det svake pundet trekker imidlertid i den andre retningen, men sentralbanken har så langt ikke virker veldig bekymret for dette, da et svakt pund kan virke positivt på nettoeksporten og derigjennom på britisk økonomi, skriver analytiker Camilla Viland i en rapport fra Dnb Nor Markets.

- Trichet sitter i ro
En time senere følger Den europeiske sentralbanken opp med sin rentebeslutning. Konsensus venter i dag uendret rente på 2 prosent etter at sentralbanksjef Jean -Claude Trichet har sendt signaler på forhånd som antyder at neste rentekutt kommer først i mars.

Nordea Markets er overbevist om at Trichet & co holder seg i ro torsdag.

- ECB-president Trichet sa etter det siste møtet at det neste relevant møte for pengepolitikken er i mars. På dagens møte vil derfor fokus være rettet mot nye signaler, også da muligheten for nye rentenedsettelser. Flere Rådsmedlemmer har uttrykt at renten allerede er veldig lav, men at den under ekstraordinære omstendigheter – som nå – kan settes ytterligere ned. Vi venter derfor en rentenedsettelse på 0,5 prosentpoeng til 1,50 prosent i mars, skriver analytiker Nils K. Knudsen i Nordea Markets.

Nordea tror dette blir bunnen i eurorenten.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere