NA24.no

- Obama er ingen ny Kennedy

Sist oppdatert:
Hillary Clinton raser over sammenligningen mellom John F. Kennedy og Barack Obama.

Under en tale i New Hampshire lørdag sa Hillary Clinton at Barack Obama kommer med falske håp når han snakker om at USA trenger endring. I tillegg understrekte Clinton at hun selv er en dame som får jobben gjort.

Obama svarte på kritikken ved å trekke paralleller til visjonene til president John F. Kennedy og menneskerettighetsforkjemperen dr. Martin Luther King under en tale i New Hampshire mandag.

Illinois-senatoren sa blant annet at Kennedy ikke anså månelandingen som et falskt håp, og at dr. King ikke anså slutten på segregering som et falskt håp.

- Ingen Kennedy
Clinton oppfattet dette som kritikk rettet direkte mot henne.

- Du vet, i dag brukte senator Obama både president John F. Kennedy og dr. Martin Luther King til å kritisere meg. Praktisk talt så sammenlignet han seg selv med våre største helter fordi de hadde fantastiske taler, sa hun til TV-kanalen Fox. '

- President Kennedy var i Kongressen i 14 år. Han var en helt. Han var en mann med fantastiske prestasjoner og engasjementet som kreves for å bli president. Dr. Martin Luther King ledet en bevegelse. Han ble gasset, han ble slått, og han ble fengslet. Og han ga en av de vakreste og viktigste talene som noen gang har blitt skrevet i USA, I have a dream-talen, sa hun.

Strømmer til urnene
De fleste valglokalene i New Hampshire åpnet kl. 06.00 lokal tid (12.00 norsk tid) tirsdag og velgerne har begynt å strømme til urnene. Lokalene stenger kl. 20.00 (02.00 norsk tid), og de endelige resultatene vil foreligge kort tid etter.

Nominasjonsvalget i New Hampshire er en vinn eller forsvinn-situasjon for mange av kandidatene som ligger dårligst an på meningsmålingene.

Hillary Clinton har sagt at hun vil fortsette uansett hva resultatet blir, og lover at hun fortsetter med nominasjonskampen frem til super-tirsdag 5. februar når rundt 20 delstater holder nominasjonsvalg.

Barack Obama og John McCain ligger best an til å vinne nominasjonsvalget i New Hampshire, ifølge meningsmålingene. Men det hele kan bli avgjort av de uavhengige velgerne som utgjør rundt 45 prosent av de registrerte velgerne i delstaten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere