NA24.no

- Obamas briljante kampanje

Sist oppdatert:
Barack Obama har gjort en helt enestående jobb, mener Financial Times' kommentator.

- Obama har gjennomført en av de mest briljante kampanjer noensinne i kampen om det amerikanske presidentembetet. Det er bare å tenke på de mange hindrene Barack Obama har måttet overvinne. Ikke bare hudfargen, men han tok en av de beste politiske maskiner i historien til det demokratiske partiet, skapt av Bill Clinton og arvet av hans kone, og etterlot den i støvet, skriver Jurek Martin, kommentator for Financial Times.

NA24 - din næringslivsavis

Deretter påpeker Martin at Obama tvang det republikanske partiet i kne, et parti som har kontrollert USA helt siden tidlig på 1980-tallet, bare avbrutt av den åtte år lange Clinton-perioden. Selv om John McCain ikke var svært godt likt i det Republikanske partiet, er republikanerne som har pengene, organisasjonen og besluttsomheten.

- Også dette partiet ble etterlatt i støvet, med Obamas evne til å samle inn penger over internett fra amerikanere som ikke har gitt valgkampbidrag tidligere. De sterke gruppene på den religiøse høyresiden ble overveldet av Obamas legioner av unge velgere, skriver Martin.

Kommentatoren mener at ingen andre presidentkampanjer i moderne historie har vært mer effektive, ikke John F. Kennedys i 1960, ikke Ronald Reagans effektivitet i 1980, ikke Bill Clintons ville men briljante kampanje i 1992, eller George W. Bushs kyniske, men effektive kampanjer i 2000 og 2004.

- Nå skinner solen på David Axelrod, Obamas valgkampguru, mener Martin.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere