NA24.no

- Og nummeret ditt er?

Spør Northug kvinnen i den nye videoen.
Spør Northug kvinnen i den nye videoen.
Sist oppdatert:
Den nye reklamevideoen til Petter Northug er ute.

For et par uker siden ble det klart at Coop inngikk en ny samarbeidsavtale med Petter Northug. Dermed er Team Northug sikret millioninntekter foran VM-sesongen.

Nå er den første reklamevideoen etter dette klar. Der sitter Norhug i kasseapparatet.

- Mange vil tenke at Northug nå må han gjøre botøvelser. Han må ikke gjøre for mye av dette, for det tar lang tid å lage reklamevideoer og det vil ta bort fokus, , sier Trond Blindheim, rektor på Markedshøyskolen, til Nettavisen.

- Dette er Northug sånn som vi kjenner han. Her er han tilbake med glimt i øyet, feelgood og han storkoser seg. Dette er Northug tilbake i godt slag, sier Trond Albert Skjelbred, partner i Nor PR, til Nettavisen.

Uenig i kritikken
Langrennsstjernen kolliderte med bil i mai under påvirking av alkohol. Flere har ment at Coops samarbeid med skistjernen etter dette er problematisk.

Blindheim, som synes den nye videoen er god, er uenig med kritikerne.

Trond Blindheim liker videoen.

- Det var mye diskusjon om det, men jeg må si meg uenig i mye av kritikken som har kommet. Coop står for fellesskap, mens Northug står for egoistiske verdier. Men det å hekte han på det imaget som de har gir han litt mer folkelig image. Det er bra for både hans merkevare og for Coop, sier Blindheim. 

Skjelbred biter seg merke i at det nå har gått en stund siden den mye omtalte kjøreturen.

- Interessant at de vurderer tiden som moden til å kunne bruke Northug i denne typen rolle nå. Jeg er glad for å kunne bo i et samfunn der det er tilgivelse, så lenge man endrer atferd, sier han. 

Northug kolliderte med en Audi som var sponset, men etter ulykken valgte Audi å avslutte sitt samarbeid.

Det er ventet at Northug får en ubetinget dom etter fyllekjøringen. Han kan muligens komme til å kunne sone med fotlenke.

Trond Albert Skjelbred liker også videoen.

- Jobbe i kassa etter karrieren
På Petter Northugs egen nettside har de lagt ut følgende kommentar i forbindelse med videoen.

«Petter syntes det var veldig artig å spille inn denne filmen. Han er glad for tilbakemeldingene fra Coop Extra om at de er fornøyd med ham både som skuespiller og kassemedarbeider, for da har han noe å falle tilbake på når han gir seg som skiløper.»

Skjelbred mener at videoen er veldig godt laget, men ser allikevel for seg en mulig fallem.

- Jeg tenker tilbake Stoltenberg og taxi-videoen, som også var veldig bra. Den falt for meg som kommunikasjonsrådgiver når det viste seg at den ikke var ekte, men at det var skuespillere. Her virker det imidlertid ekte, sier Skjelbred. 

Her kan du se videoen:


Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere