*Nettavisen* Økonomi.

- Øker sannsynligheten for rentekutt

Foto: (Scanpix)

De verste industriproduksjonstallene i Europa siden 1990 kan føre til ytterligere rentekutt i morgen.

Den europeiske sentralbanken (ECB) kan ha fått ytterligere ammunisjon til rentekutt etter å ha sett dagens industriproduksjonstall.

NA24 - din næringslivsavis

Tallene viste at industriproduksjonen i eurosonen falt 1,6 prosent fra oktober til november, og 7,7 prosent målt mot året før. Dette er de verste tallene man har sett siden 1990, da statistikken startet, skriver Dow Jones Newswire.

Selv om fallet fra oktober til november var lavere enn ventet, var fallet det siste året større enn ventet. Estimatene lå i forkant på et månedlig fall på 2,1 prosent og et årlig fall på 6,7 prosent, viser tall fra Dow Jones Newswire. Grunnen til dette er at tallene for oktober ble revidert ned.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Det kraftige fallet i produksjonen viser at økonomien i eurosonen er inne i en krise, noe som øker sannsynligheten for et rentekutt fra ECB i morgen. Den europeiske styringsrenten ligger nå på 2,5 prosent, etter at den ble kuttet med 0,75 prosent før jul. Foran neste rentemøte spriker forventningene, men konsensus ligger på et kutt med 0,50 prosentpoeng.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Få næringslivsnyheter direkte på mobilen: Send NA24 START til 1930 (tjenesten koster kr. 4,- per melding).

Annonsebilag