NA24.no

- Oljecaset inntakt

Sist oppdatert:
Banc of America forventer et sterkt andre kvartal fra de store amerikanske oljeselskapene.

Oljeanalytiker Daniel L. Barcelo i Banc of America sier til Forbes.com at han venter et sterkt andre kvartal for de store integrerte oljeselskapene, tross en kortsiktig svakhet i råvareprisene.

Barcelo sier han fortsatt er positiv til oljesektoren, og tross et mindre tilbakefall i oljeprisen de siste dagene, ser han en snittpris ut året på 65 dollar pr. fat. Han begrunner den noe lavere oljeprisen ut året med moderat etterspørselsutvikling, den globale produksjonsreserven og oppbyggingen i det amerikanske oljelagrene.

Han ser derimot en viss nedside for oljeselskapene med store eksponering mot naturgass, hvor prisene fortsetter å falle.

Barcelos favoritter er Chevron og Hess, som blant annet har en stor eksponering mot raffineringsleddet hvor marginen er historisk gode.

Totalt sette mener analytikeren at de underliggende forholdene er inntakt og ser en 16 prosents oppgang i resultatene til de store oljeselskapene fra første til andre kvartal.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere