NA24.no

- Oljemyggene vil blø

Sist oppdatert:
Ole Slorer spår problemer for de små oljeselskapene etter dramatiske fall i oljeprisen.

Oljeprisen har falt fra drøye 78 dollar til knappe 62 dollar fatet de siste ukene. Den New York-baserte Morgan Stanley-analytikeren Ole Slorer tror ikke virkningen av prisfallet har stor innvirkning på budsjetteringsprosessene i de større oljeselskapene.

NA24 - din næringslivsavis

- Dette har minimal innvirkning for de store oljeselskapene. Heller ikke så viktig for de nasjonale oljeselskapene. Men prisfallet er veldig viktig for mindre lete- og produksjonsselskapene og de private små selskapene, sier han til NA24.

SJEKK NA24s egen olje- og energiside: HER

Tap av inntekter
Slorer tror det store inntektstapet må ha en virkning på investeringsviljen. Enorme verdier har forduftet, sier Slorer.

- Man har akkurat tapt 500 milliarder dollar årlige fremtidige oljeinntekter, sammenlignet med globale investeringer på rundt halvparten av dette. Dette er et stort beløp som er nødt til å ha noen negative virkninger, sier han til NA24.

Prisen på Nordsjøoljen var nedi 60, 30 dollar fatet, men steg fredag til 61,69.

Moderate rater
Slorer sier dypvannsmarked ser bra ut om dagen.

- Akkurat nå er det 158 flytere i drift i verden. Det blir levert 60 nye fra i dag til 2010, så det er rom for 38 prosent vekst i drillsektoren, sier analytikeren.

Den norske Morgan Stanley mannen sier dette bør være gode nyheter for underleverandører, men at rateveksten blir moderat.

- Dette bør være gode nyheter for tjenesteleverandørene gitt at det er behov for alle borerigggene. Rigg ratene vil kanskje bli noe moderert, forteller han NA24 fra sitt kontor på Broadway på Manhattan.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere