NA24.no

- Oljeprisen bør være 100 dollar

Finansminister i OPEC-land mener oljeprisen er for høy.

Mustafa Al-Shamali, finansminister i Kuwait, mener oljeprisen har blitt alt for høy.

NA24 - din næringslivsavis

- Vil ha prisen ned
- Jeg syns prisen er høy, uttalte finansministeren i et intervju i Iran denne tirsdagen, ifølge Bloomberg News.

Oljeprisen har hatt en utrolig utvikling, med prisen doblet over det siste året alene. Denne mandagen satte prisen ny rekord på 139,89 dollar fatet, på råvarebørsen i New York. Tirsdag ettermiddag handlesnordsjøoljen for 133,06 dollar fatet.

Ministeren skal ha sagt at en mer fornuftig oljepris er på rundt 100 dollar. Om han får viljen sin må prisen altså falle med hele 24,85 prosent. En slik nyutvikling ville få dramatiske følger for Oslo Børs.

Inflasjonspress
- Jeg ville likt å se prisen gå ned, parallelt med et prisfall på de varene vi selv importerer, fortalte Al-Shamali.

Dermed er det tydelig at inflasjon er en stor bekymring for ministeren, noe som ikke er merkelig da inflasjonen alt har nådd et rekordhøyt nivå på 10,1 prosent i februar. Det er tosifret inflasjon i fem av de seks Gulf-landene som inngår i OPEC.

Oljemøte
Verdens største oljeprodusent, Saudi-Arabia, er et av disse landene og har allerede innkalt inn et møte den 22. juni, i et forsøk på å stabilisere prisen.

OPEC har ikke noe offisielt mål for prisen, men flere høytstående representanter fra de individuelle landene har gitt signaler om at prisen er for høy. Oljekartellet kan påvirke prisen ved å tilby mer olje i markedet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere