*Nettavisen* Økonomi.

- Oljeprisen skal aldri over 100 dollar igjen

I et intervju med USA Today sier Saudi-Arabias prins Prince Alwaleed at landet hadde tapt mye på å kutte i oljeproduksjonen som svar på lavere priser. Foto: Fahad Shadeed (Reuters)

Saudi-Arabias prins Prince Alwaleed er overbevist om at oljepristoppen for lengst er nådd.

13.01.15 09:35

Saudi-Arabias prins Prince Alwaleed mner oljeprisen aldri skal over 100 dollar fatet igjen. Det sier han i et intervju med USA Today, ifølge dn.no.

- Det er mindre etterspørsel og overproduksjon. Begge deler er oppskrifter for et kræsj i olje. Og det er det som skjedde. Det er en «no-brainer», sier Alwaleed til USA Today.

Uttalelsene gjenspeiler det Saudi-Arabias oljeminister, Ali al-Naimi, gikk ut med like før jul, skriver CNN Money. Al-Naimi har også gjort det klart at landet ikke kutter i produksjonen selv om så prisen faller til 20 dollar.

Les mer:Oljeprisen stuper

Meglergiganten Goldman Sachs advarte mandag om at oljeprisene vil fortsette å falle så lenge gulfstatene ikke reduserer produksjonen. Siste tremåneders-estimat fra Goldman Sachs mandag spår en oljepris på for Brent-olje på 42 dollar fatet.

På seks måneders sikt er spådommen at prisen for amerikansk lettolje kan falle helt ned til 39 dollar fatet. Også nordsjøoljen vil fortsette å falle i verdi på grunn av et overmettet marked, ifølge analytikerne.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!
HTML EMBED


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag