- Oljeprisen skal opp

Foto: (Scanpix)

Analytiker spår at oljeprisen gjør et byks de neste månedene.

- Jeg tror oljeprisen skal noe opp over de neste månedene, vi har fortsatt forventning om 53 dollar fatet i snitt for året, sier oljeanalytiker Lill Sandvik i meglerhuset First Securities til NA24.

NA24 - din næringslivsavis

«Brenten» stiger mandag 1,17 prosent og omsettes til 42,38 dollar fatet. Juni-kontrakten omsettes til 45,4 dollar fatet.

Fallende forbruk
Oljekartellet OPEC jobber hardt med sine kutt og håper på en økning i prisen.

Sandvik tror ikke oljekartellet klarer få opp oljeprisen til det nivået de ønsker i år, siden forbruket er for svakt.

- Det er fortsatt fall i oljeetterspørsel på grunn av global resesjon og OPEC produksjonskutt som er de viktigste driverne, sier hun.

Sandvik mener det mest kritiske er om OPEC klarer å opprettholde kuttene.

- Produsentene rammes dobbelt av lavere pris og fallende etterspørsel, sier hun .

HTML EMBED

Lavere
Oljeanalytiker Benny Clausen i Norwegian Oil Trading forventer en oljepris for «brenten» første posisjon vil ligge i prisleiet 40-50 dollar fatet.

- Resesjon i en rekke land og en svak etterspørselsside har preget og vil fortsatt prege oljemarkedet i månedene fremover, sier Clausen til NA24.

Han legger også til at OPEC vil få en viktig rolle fremover og vi tror det må kuttes ytterligere for å hindre et ytterligere fall i oljeprisen.

- Opec har fortsatt til gode å fullføre kuttvedtaket på 4,2 millioner fat og en full implementering av disse er viktigere enn å annonsere nye kuttvedtak, sier han.

Les NA24s egne oljesider

Han tror at et fall i Kinas råoljeimport og svakere tall fra Asia generelt, kan bidra til en ytterligere svekket etterspørselsside.

- Faktisk lavere enn tidligere antatt, sier han.

HTML EMBED

Klikk her for å følge oljeprisen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.