NA24.no

- Oppgangen kommer til å fortsette

Sist oppdatert:
De asiatiske markedene stiger kraftig etter rally i USA.

For tredje dag på rad stiger de asiatiske markedene.

NA24 - din næringslivsavis

Bedre økonomiske nøkkeltall fra verdens største økonomi, USA, og rapporter om raskere økonomisk vekst i Kina enn ventet har ført til bred optimisme i aksjemarkedet.

I Kina meldte statistikkmyndighetene at økonomien vokste 7,9 prosent i andre kvartal, etter en vekst på 6,1 prosent i årets tre første måneder. Investorene begynner å tro at den globale økonomien er i ferd med å bedre seg.

Den sammenveide regionindeksen MSCI Asia-Pacific stiger 1,6 prosent til 103,19 poeng, og kan dermed se tilbake på en bedring på 5,2 prosent denne uken. Indeksen har nå steget 46 prosent siden forrige bunn i begynnelsen av mars.

Torsdag stiger spesielt bil - og gruveaksjer.

Toyota-aksjen stiger 2 prosent. Selskapet har 31 prosent av salget sitt i Nord-Amerika, og nyter godt av bedre valutaforhold mellom dollar og japanske yen.

Også anleggsmaskinprodusenten Komatsu Ltd. og Rio Tinto-aksjen gjorde seg bemerket med kraftig oppgang torsdag. Dette skjedde etter at råvareprisene fortsetter å stige. Samtidig har den amerikanske storbanken Bank of America meldt at enheten som tidligere utgjorde Merrill Lynch & Co hever sine inntjeningsestimater.

- Trenden oppover kommer til å fortsette en stund ettersom økonomiske indikatorer nå bekrefter at økonomien er i forbedring. Det er massevis av penger i markedet, sier porteføljeforvalter Harvey Chang ved SinoPac Securities Investment Trust Co til Bloomberg News.

Følg verdens aksjemarkeder her

Nøkkeltall torsdag (Merk at børsene stenger på ulike tidspunkt)

Japans Topix: + 1,20%
Japans Nikkei 225: + 1,21%
Hongkongs Hang Seng: + 1,62%
Kinas CSI 300: + 1,22%
Kinas Shangai Composite:+ 0,71%
Taiwans Taiex: + 0,75%
Sør-Koreas Kospi: + 0,64%
Singapores Strait Times Index: + 0,76%

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere