*Nettavisen* Økonomi.

- Oppgangen kommer til å fortsette

De asiatiske markedene stiger kraftig etter rally i USA.

16.07.09 07:40

For tredje dag på rad stiger de asiatiske markedene.

NA24 - din næringslivsavis

Bedre økonomiske nøkkeltall fra verdens største økonomi, USA, og rapporter om raskere økonomisk vekst i Kina enn ventet har ført til bred optimisme i aksjemarkedet.

I Kina meldte statistikkmyndighetene at økonomien vokste 7,9 prosent i andre kvartal, etter en vekst på 6,1 prosent i årets tre første måneder. Investorene begynner å tro at den globale økonomien er i ferd med å bedre seg.

Den sammenveide regionindeksen MSCI Asia-Pacific stiger 1,6 prosent til 103,19 poeng, og kan dermed se tilbake på en bedring på 5,2 prosent denne uken. Indeksen har nå steget 46 prosent siden forrige bunn i begynnelsen av mars.

Torsdag stiger spesielt bil - og gruveaksjer.

Toyota-aksjen stiger 2 prosent. Selskapet har 31 prosent av salget sitt i Nord-Amerika, og nyter godt av bedre valutaforhold mellom dollar og japanske yen.

Også anleggsmaskinprodusenten Komatsu Ltd. og Rio Tinto-aksjen gjorde seg bemerket med kraftig oppgang torsdag. Dette skjedde etter at råvareprisene fortsetter å stige. Samtidig har den amerikanske storbanken Bank of America meldt at enheten som tidligere utgjorde Merrill Lynch & Co hever sine inntjeningsestimater.

- Trenden oppover kommer til å fortsette en stund ettersom økonomiske indikatorer nå bekrefter at økonomien er i forbedring. Det er massevis av penger i markedet, sier porteføljeforvalter Harvey Chang ved SinoPac Securities Investment Trust Co til Bloomberg News.

Følg verdens aksjemarkeder her

Nøkkeltall torsdag (Merk at børsene stenger på ulike tidspunkt)

Japans Topix: + 1,20%
Japans Nikkei 225: + 1,21%
Hongkongs Hang Seng: + 1,62%
Kinas CSI 300: + 1,22%
Kinas Shangai Composite:+ 0,71%
Taiwans Taiex: + 0,75%
Sør-Koreas Kospi: + 0,64%
Singapores Strait Times Index: + 0,76%

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag