*Nettavisen* Økonomi.

- Orkla mangler respekt

Den hardtslående engelske investoren Robert Keith slenger med leppa.

27.12.07 17:28

Torsdag valgte Thomas Fussell å trekke seg fra nominasjonskomiteen til valgstyret i Fast.

NA24 - din næringslivsavis

Bakgrunnen var en protest mot Orklas forslag om å kalle inn til en ekstraordinær generalforsamling i det norske teknologiselskapet. Her ønsker Orkla å sette inn tre nye styremedlemmer, Inge K. Hansen, Finn Berg Jacobsen og Stig Eide Sivertsen.

Orkla er skuffet over kursutviklingen i Fast, og ønsker endringer.

- Vi får skylden for alt. Det neste er vel at vi får skylden for bombingen av Benazir Bhutto, sier Keith til NA24.

LES MER: Fussell går i protest

Reagerer på Orkla
Robert Keith reagerer på Orklas forslag, og mener de andre aksjonærene i Fast bør følge med.

- Det blir en interessant tid. Fast-aksjonærene bør følge med, sier Keith til NA24.

Han sier videre til NA24 at det er dårlig maner av Orkla å sende en melding rett før jul om en innkalling til ekstraordinær generalforsamling.

- I alle fall i England er dette dårlig maner, sier Keith.

Keith reagerer også på at Orkla oppgir få møter i nominasjonskomiteen som årsak til innkallingen. Han mener nemlig at Orklas representant Ole E. Dahl kunne ha sendt en mail om forslaget til nye styremedlemmer, og løst innkalling gjennom de formelle fora i Fast.

- Komiteen trenger jo ikke å møtes. Man kan jo bare sende en mail om ønsket av endringer, sier Keith, som mener at Orkla nå har gjort nominasjonskomiteen irrelevant. Ole Dahl skal ha vært i kontakt med enkelte styremedlemmer, men det skal ikke ha vært kontakt mellom ledelsen i Fast og Orkla angående endringene, får NA24 opplyst.

- Orkla oppfører seg som de skal hjelpe norske investorer, men de har ikke snakket med ledelsen og ansatte. Hva vet de, spør Keith.

Styremøte torsdag
Torsdag avholdt Fast-styret et møte hvor den ekstraordinære generalforsamlingen ble diskutert. I tillegg til dette skal det avholdes et styremøte i begynnelsen av januar.

- Vi har de riktige folkene til å drive selskapet i 2008. Ja, det er kursfall. Det er vi helt enige i, men vi kan ikke få skylden for alt, sier den hardtslående engelske investoren.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.