*Nettavisen* Økonomi.

- P4 stjal fra oss

P4 kopierte artiklene til musikkstedet Moox og kalte det sitt eget verk.

13.04.07 10:21

Titler, ingresser og brødtekst i artikler om Marilyn Manson, Oasis, Radiohead med flere er blitt kopiert fra musikkavisen Moox nettsider og limt inn på P4s nettsider.

NA24 - din næringslivsavis

Gjør jobben
- Vi tenker som så at vi synes det var litt morsomt, fordi vi forstår at de mener vi har bra stoff innen musikknyheter. Men vi synes det er drøyt siden vi gjør arbeidet, og at journalistene i P4 da skal bare ta samme og ikke kreditere oss. Det er jo ikke de som har gjort arbeidet så det liker vi jo ikke, forteller redaksjonssjef i Moox, Line Almhjell, til NA24 Propaganda.

Artiklene det er snakk om er først og fremst oversettelser fra utenlandske medier.

NA24 Propaganda - landets største medienettsted

- Men vi krediterer jo kildene vi henter stoffet fra, forklarer Almhjell.

Nettredaktør i P4, Rune Hafskjær var ikke klar over praksisen da NA24 Propaganda tok kontakt torsdag ettermiddag.

- Dette er ikke slik P4 ønsker å operere og heldigvis ikke representativt for vårt øvrige journalistiske innhold. Det skulle ikke ha skjedd og jeg skal presisere rutiner og regelverk internt for at det ikke skal skje igjen, skriver han i e-post.

Rutinesvikt
Manglende rutiner med omstillinger skal være årsaken til at dette har skjedd.

- Årsaken ser ut til å ligge i skjæringspunktet nye medarbeidere, vårt integrerte cross-media produksjonssystem og ny satsing på nett, flere kanaler og plattformer.

Det var ved en ren tilfeldighet at Moox oppdaget stofftyveriet. En journalist oppdaget på P4s sider en artikkel hun selv hadde skrevet, ord for ord, men nå stod den med annen byline uten kreditering.

Nå vurderer Moox hva de vil gjøre videre.

- Vi må høre med P4 hva de har tenkt å gjøre videre. Og har de tenkt å ta stoff fra oss vil vi jo krediteres, sier Almhjell og legger til:

- De kan ikke gjøre slikt, de kan ikke bare klippe og lime på denne måten.

Spanderer øl
I P4 håper de å komme til en løsning med Moox på den pinlige affæren.

- Det er ingen unnskylding fra vår side, men heldigvis dreier dette seg i stor grad om saker også Moox har klippet fra andre kilder. Moox og Aller Edge er forøvrig en god samarbeidspartner av P4 på andre områder, så vi får løse dette over en øl ved første anledning. Regner med at de spanderer etter å ha fått pressedekning ut av dette, avslutter Hafskjær.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.