*Nettavisen* Økonomi.

- Pakistan prøvde å drepe meg

Afghanistans tidligere president skylder på Pakistan etter et selvmordsangrep mot ham i Kabul søndag. Fire ble drept

12.03.06 11:25

En bil med en selvmordsbomber i, eksploderte i en konvoi med en afghansk politiker som leder forhandlinger medTaliban-militsen i Afghanistan.

Klikk på bildet for å forstørre.

Sibghatullah Mujaddedi har tidligere vært president i Afghanistan, og er i dag en av landets mest fremtredende politikere. Foto: Ulrich Perrey (EPA PHOTO DPA)

Sibghatullah Mujaddedi, som også er leder av overhuset I det afghanske parlamentet, kom fra angrepet med brannskader på hendene og i ansiktet, melder AP.

- Hadde drapsplan
Han beskyldte straks etter Pakistans etteretningstjeneste for å forsøke å ta livet av ham. Han sier at Afghanistan har informasjon om at seks personer har kommet inn i landet med det formål å angripe ham. Men han hadde ikke noe bevis.

- Vi har informasjon om at ISI (Den pakistanske etteretningstjenesten red. adm.) har lansert en plan om å drepe meg, sa Mujadded på en pressekonferanse etter eksplosjonen.

-- Hva har jeg gjort galt? Min feil er at jeg jobber for fred og framgang i Afghanistan. Pakistan og Muasharraf ønsker ikke at Afghanistan skal være et sikkert sted, sier han.

To angripere og to som sto i nærheten ble drept da varevognen gikk i lufta rett ved forhandlerens bil.

- Ikke oss
Pakistan tilbakeviser beskyldningene.

- Pakistan tilbakeviser de grunnløse beskyldningene, sier en talsmann for den pakistanske forsvarsministeren.

Det er ennå ingen som har tatt på seg ansvaret for selvmordsangrepet, som er den siste i ren rekke selvmordsangrep. Angrepene er trolig en ny strategi fra den Taliban-ledede militsen, som kjemper mot president Hamid Karzai og den USA-ledede koalisjonen og NATO-styrkene i USA.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag