NA24.no

- Pakistan prøvde å drepe meg

Sist oppdatert:
Afghanistans tidligere president skylder på Pakistan etter et selvmordsangrep mot ham i Kabul søndag. Fire ble drept

En bil med en selvmordsbomber i, eksploderte i en konvoi med en afghansk politiker som leder forhandlinger medTaliban-militsen i Afghanistan.

Sibghatullah Mujaddedi har tidligere vært president i Afghanistan, og er i dag en av landets mest fremtredende politikere.

Sibghatullah Mujaddedi, som også er leder av overhuset I det afghanske parlamentet, kom fra angrepet med brannskader på hendene og i ansiktet, melder AP.

- Hadde drapsplan
Han beskyldte straks etter Pakistans etteretningstjeneste for å forsøke å ta livet av ham. Han sier at Afghanistan har informasjon om at seks personer har kommet inn i landet med det formål å angripe ham. Men han hadde ikke noe bevis.

- Vi har informasjon om at ISI (Den pakistanske etteretningstjenesten red. adm.) har lansert en plan om å drepe meg, sa Mujadded på en pressekonferanse etter eksplosjonen.

-- Hva har jeg gjort galt? Min feil er at jeg jobber for fred og framgang i Afghanistan. Pakistan og Muasharraf ønsker ikke at Afghanistan skal være et sikkert sted, sier han.

To angripere og to som sto i nærheten ble drept da varevognen gikk i lufta rett ved forhandlerens bil.

- Ikke oss
Pakistan tilbakeviser beskyldningene.

- Pakistan tilbakeviser de grunnløse beskyldningene, sier en talsmann for den pakistanske forsvarsministeren.

Det er ennå ingen som har tatt på seg ansvaret for selvmordsangrepet, som er den siste i ren rekke selvmordsangrep. Angrepene er trolig en ny strategi fra den Taliban-ledede militsen, som kjemper mot president Hamid Karzai og den USA-ledede koalisjonen og NATO-styrkene i USA.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere