- Pandaen bør dø ut

Foto: STRINGER/THAILAND (REUTERS)

Brannfakkel fra dyreekspert: Pandaen er for dyr i drift.

22.09.09 19:58

Den britiske dyreeksperten Chris Packham, som også er programleder på BBC, mener alle millionene det årlig koster å bevare pandaen, ikke kan forsvares. Han mener at pengene vil gjøre mer nytte andre steder, ifølge britiske medier.

Titalls millioner
Det var på Radio Times at eksperten meldte at pandaen bør få dø ut.

- Her er en art som på egen hånd har gått ned en evolusjonsmessig blindvei. Det er ikke en sterk art, melder han.

- Dessverre, den er stor og søt og er et symbol på World Wildlife Fund - og vi bruker flere millioner pund på bevaring av pandaen.

- Jeg mener at vi bør gi oss. La de forsvinne med en grad av verdighet.

- Mer verdt døde enn levende
Den 48-år gamle programlederen sier at arter alltid vil bli utryddet fordi det ikke finnes noen sikre områder for dem. Han mener også at tigeren kommer til å bli utryddet i løpet av de kommende 20 årene.

- Hvor skal du sette dem fri? Jeg tror ikke tigeren kommer til å vare 15 år til. Hvordan kan du beskytte et dyr som er verdt mer dødt enn levende? Du kan ikke det, melder Packham.

I dag finnes det rundt 1.600 pandaer som lever fritt, samt vel 180 som holdes i fangenskap for avl. Det har stadig blitt færre av arten som en følge av jakt og at skogområdene de lever i gradvis har blitt ødelagt av mennesker. I Kina lever pandaen nå kun i 20 områder med lav befolkningstetthet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Panda

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag