- Passer de ikke inn, så sender vi dem ut

Foto: Sverigedemokraterna

Sverigedemokraterna klare til å kaste ut 9 av 10 innvandrere uten svensk statsborgerskap.

21.09.10 11:50

STOCKHOLM (Nettavisen): - Om de ikke tilpasser seg svensk kultur- og samfunnsliv, så skal de ut av landet, slår den nye riksdagsrepresentanten Kent Ekeroth (29) fra Lund fast overfor Nettavisen.

Vil kaste ut 9 av 10
Nettavisen møter Ekeroth utenfor Sveriges Radio etter en dag fylt av intervjuer og møter for Ekeroth, som er en av 20 medlemmer av det radikale og innvandringsfiendtlige partiet Sverigedemokraterna som nå har fast plass i Riksdagen.

- Vi kommer straks til å gå i gang med vårt arbeid og mål om å redusere innvandringen til Sverige med 90 prosent. Det er den viktigste og mest akutte saken nå, sier Ekeroth.

Også innvandrere som allerede er i Sverige skal ut, om de ikke tilpasser seg svensk kultur.

- Har ingenting i Sverige å gjøre
- Er du troende muslim og lever etter islamske lover og regler, så har du ingenting i Sverige å gjøre, og da vil vi sende dem ut av landet, om de ikke allerede er svenske statsborgere, sier Ekeroth.

Partiet hans har på fire år fordoblet oppslutningen, og fikk i søndagens valg 5,7 prosent av landets velgere bak seg.

Ingen vil samarbeide
Det resultatet gjør at de etablerte partiene grøsser. Mona Sahlin fjernet all tvil da hun talte til sitt partis valgvake søndag kveld.

- Aldri noensinne, noen gang i noen fremtid skal vi samarbeide med Sverigedemokraterna, sa Sahlin.

Også sittende og fortsettende statsminister Fredrik Reinfeldt avviste ethvert samarbeid med det ytterliggående høyrepartiet.

- Vi kommer til å fullstendig ignorere Sverigedemokraterna, og la dem sitte igjen uten den minste innflytelse på svensk politikk, sa Reinfeldt på en pressekonferanse mandag.

Svensk snikislamisering
Dermed ser det vanskelig ut for Sverigedemokraterna å sitte i Riksdagen med reell makt.

- Dersom de andre partiene vil ha vår støtte, må vi få gjennomslag for våre profilsaker. Den aller viktigste er innvandringsspørsmålet, sier Kent Ekeroth.

Han mener Sverige står i fare for å bli snikislamisert, som Siv Jensen ville sagt det.

- Vi har allerede en altfor høy andel av befolkningen som ikke ønsker å tilpasse seg det svenske samfunnet. Vi får stadig flere svenske familier som sier at de ikke føler seg hjemme i Sverige. Innvandringen er blitt et alvorlig samfunnsproblem som berører svensker hver eneste dag, sier Kent Ekeroth.

- Fiendtlig og voldelig
Hovedproblemet ligger i innvandrere fra Afrika og muslimske land, forteller Ekeroth.

- Islam er en fiendtlig og voldelig religion, som vi ikke vil ha i svensk samfunnsliv, forteller Ekeroth.

Han mener islam som religion ikke kan passe inn i den vestlige verden.

- Islam går ikke sammen med det vestlige samfunnet. De har vurderinger av synet på kvinner, kriminalitet og straff som vi ikke deler. Man ser også hvordan de muslimske samfunnene ser ut i dag og hvordan de har sett ut opp gjennom historien. Det viser ganske tydelig hvor stor forskjell det er mellom den vestlige og den muslimske verden, sier Ekeroth.

- Islam er problemet
Problemene i den muslimske verden skyldes islam, mener Ekeroth.

- De har aldri hatt et demokratisk og likestilt samfunn. De har ikke engang forsøkt å etterstrebe likestilling. De har inhuman kroppsavstraffelse for lovbrudd som vi ikke regner som lovbrudd, for eksempel sex utenfor ekteskapet. De er ganske primitive disse landene. De har liksom ingen utvikling, ingen forskning, ingen framskritt. De sitter på verdens største naturressurser av olje, og har ennå ikke lykkes. Årsaken til dette ligger i den islamske ideologien, sier han.

- Innvandring gir mer kriminalitet
Ekeroth mener også at den innvandringen har gjort at kriminaliteten har skutt i været i Sverige.

- Fra visse deler av verden er innvandrere mer kriminelle enn andre. Det gjelder voldtekt, mishandling, mord og sånne greier, sier han.

Det er særlig to grupper innvandrere som skaper problemene, mener den nye riksdagsrepresentanten.

- Innvandrere fra Midtøsten og Afrika er grovt overrepresentert på kriminalitetsstatistikken, sier han.

Massiv demonstrasjon
Rundt 20.000 mennesker hadde mandag kveld samlet seg Sergels torg i Stockholm sentrum i protest mot SD.

Ifølge nyhetskanalen.se var demonstrasjonens initiativtaker 17 år gamle Felicia Margineau. Hun hadde annonsert demonstrasjonen på nettsamfunnet Facebook, og responsen var altså stor.

- Jeg vil vise at vi ikke støtter rasisme, forteller 17-åringen.

Folkemassen i den svenske hovedstaden ble oppløst rundt klokken 19.00, men ble etterfulgt av et demonstrasjonstog som marsjerte mot Riksdagen.

Det hele skal ha gått fredelig for seg, og ifølge svensk politi skal det ikke ha vært noe bråk som følge av protesten. Også i flere andre svenske byer skal det ha vært demonstasjoner mandag.

Maktkaos
Foreløpig er det helt i det blå hvem som får bestemme hva i svensk politikk. Fredrik Reinfeldt har varslet at han vil kontakt Miljöpartiet, et parti som fram til nå har vært en viktig del av det rødgrønne regjeringsalternativet.

Miljöpartiets øverste ledelse har blankt avvist Reinfeldts invitasjon, men lokale partitopper mener Miljöpartiet må inngå et samarbeid med en borgerlige alliansen for å holde Sverigedemokraterna ute av politisk spill.

Reinfeldt må avklare situasjonen innen 4. oktober, altså om to uker. Da samles Riksdagen og åpner den nye mandatperioden.

Tirsdag kan du lese hva Sverigedemokraterna mener om norsk innvandringspolitikk. Les mer i Nettavisen tirsdag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag