*Nettavisen* Økonomi.

- Patetisk med alle de som er så ekstreme i sitt fokus på konkurranse

Marcialonga er et av verdens største skirenn. Mer enn 2.000 nordmenn deltok i år, flere av de næringslivsledere. Foto: (www.marcialonga.it)

30.01.15 13:34

Advokat og skientusiast Christian Lundin deltok i det italienske skiløpet Marcialonga. Dagens Næringsliv, som bruker mye ressurser på å dekke slike turrenn, oppga feil tid på Lundin.

Det fikk Lundin til å sende inn et ironisk leserinnlegg til avisen. Her skriver han blant annet at det ikke er gøy å trene, men at målet er en tid som han kan skryte overfor sine finanskolleger, familie og venner resten av året.

«Ifølge DNs liste over resultater hadde jeg gått på 3.39.57. Min tid var 2.53.10. DN hadde plassert meg i gapestokken overfor hele Finans-Norge, og min første tanke var at det ville bli en enorm oppgave å formidle at denne viktige begivenheten var presentert feil», skriver Lundin.

Les hele innlegget her.

«Det er nå ett år igjen til jeg på nytt vil få sjansen til å vise omverden hvor vellykket og flink jeg er. At mine tre barn igjen blir forsaket, og mange lovende og glade skiunger kommer til å få unngjelde i skiløypen, får så være.»

- Hele poenget mitt er å harselere litt med det jeg vil kalle den norske galskapen. Hele innlegget var ment humoristisk og ironisk, sier Lundin til Nettavisen.

- Glemmer liv utenom jobben
Det er ikke få treningstimer ledere i norsk næringsliv legger ned for å delta i renn som Marcialonga og Birkebeineren.

Det ekstreme fokuset en del profilerte næringslivstopper viser vekker også andre reaksjoner.

Fakta

Marcialonga

- Jeg må innrømme at jeg synes det er patetisk med alle disse næringslivslederne som er så ekstreme i sitt fokus på sine prestasjoner og konkurranse, samtidig som de tilsynelatende glemmer at de har et liv utenom jobben, med familie og barn. Og når man da hører at de samme etter noen år ser seg tilbake på et arbeidsliv, gjerne i et portrettintervju, hvor de ofret kone og barn og gjorde alt for jobben. Men nå har de funnet en ny kone og nå skal alt gjøres ut fra et annet verdisyn, sier Fredrik Hannestad, partner hos Nor PR til Nettavisen.

Han sier at Birkebeineren og slike renn er blitt en mote og det har blitt et hysteri.

- Men det ligger tross alt en sunn aktivitet i bunn. Men måten det tas ut på kan bli latterlig, og noen ganger tar det av på en måte hvor de ser seg blinde på selve prestasjonen på bekostning av langt viktigere ting.

- Jeg er selv et eksempel på en som bruker mye tid på jobbing, og av venner og kolleger blir jeg utfordret på idrettsarrangementer. Jeg må innrømme at det da rykker litt i konkurranseinstinktet, men det er viktig å tenke seg om hvordan man vil bruke tiden og hva det er som er viktig. Man kan ikke bare tenke med hodet, man må også tenke med mage, sier han.

Klikk på bildet for å forstørre.

Daglig leder i Nor PR Fredrik Hannestad. Foto: Nor PR


Holder kjeft

Flere av de som har deltatt i årets Marcialonga vil ikke uttale seg om saken.

- Jeg deltok, men det har jeg ikke tenkt å kommentere i det hele tatt. Det føler jeg meg ikke komfortable med, sier en av landets mest suksessrike komikere til Nettavisen.

- Mange av de som deltar ønsker ikke å kommentere eller stå frem med dette i det hele tatt. Skjønner du det, Hannestad?

- Ja, det har jeg forståelse for. Fordi man borer i et ømt punkt, ved at de sannsynligvis kjenner på akkurat de problemstillingene som tas opp. Men jeg synes at man skal være såpass ærlig med seg selv at man står for de handlingene de gjør.

Lik NA24 her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

HTML EMBED


Her er noe av det som skrives om Christian Lundin på Twitter:

HTML EMBED
!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.