*Nettavisen* Økonomi.

- Pekefinger-Ap bør slutte å bry seg om hva folk bruker penger på

Formann i Fremskrittspartiets Ungdom, Atle Simonsen, mener Freddy de Ruiter ikke har noe med hvor mange kroner russen bruker. Foto: FPU

Reagerer kraftig på utspill om kvalmende overflod.

23.04.14 22:28

Stortingspolitiker for Arbeiderpartiet, Freddy de Ruiter, uttalte seg i et intervju med NA24 onsdag svært kritisk til pengebruken i det han kaller «overflodssamfunnet». Som eksempel på overflod, trakk de Ruiter fram lederlønninger i statskontrollerte selskaper, og ikke minst alle tusenlappene som går med til den årlige russefeiringen.

BAKGRUNN: - Russejenter som kjøper musikklåter til 150.000 er kvalmende

- Det tar helt av. Ledere og meglere som tar ut millionbonuser og russejenter som kjøper musikklåter til 150.000 kroner. Da er det noe galt med samfunnet. Det er kvalmende, uttalte de Ruiter.

Intervjuet har skapt stor debatt. Mange av Nettavisens lesere er uenige med de Ruiter, og mener folk må få bruke penger på det de selv vil, uten at politikerne skal blande seg inn.

«At folk bruker penger er bare positivt, da gir arbeid til andre. Hvis folk sparer for mye, så får færre en jobb å gå til» skriver en leser på Facebook.

«La nå folk bruke penger til det de vil. De har vel jobba og spart i flere år for å kunne kose seg med russefeiringa!!!!» skriver en annen.

Det er formann i Fremskrittspartiets Ungdom (Fpu), Atle Simonsen, helt enig i.

Klikk på bildet for å forstørre.

KRITISK: - Vi mesker oss med uhemmet luksus, sier en kritisk Stortingsrepresentant, Freddy de Ruiter (Ap), til Nettavisen NA24. Foto: Bjørn Sigurdsøn (NTB scanpix)


- Freddy de Ruiter og Pekefinger-AP bør slutte å bry seg om hva folk bruker sine egne penger på. Russen eller APs stortingspolitikere får bruke sine egne penger på akkurat hva de ønsker for meg, det må være grenser for hva politikere skal blande seg inn i, sier han til Nettavisen NA24.

- Mener de Ruiter heller at politikerne skal ta pengene gjennom skatt og bruke de på det han mener er fornuftig? spør han retorisk.

Simonsen mener det er nok av eksempler på at politikere sløser, og ikke er særlig mye mer fornuftige enn for eksempel russen når de bruker penger.

- Det finnes eksempler på at staten under Arbeiderpartiet har brukt penger på gitarknusingshow, traktortutingskonsert og statuer man kun kan se under vann. Kanskje de Ruiter bør begynne å se på hvordan han har forvaltet andres penger før han kritiserer og blander seg i hva andre gjør?

Simonsen mener de Ruiter ikke har noe med hva folk bruker penger på. Hvis folk vil prioritere å kjøpe dyre hus og biler, så må de få gjøre det.

Fpu-lederen mener Ap-politikerens holdninger er skremmende.

- Aner politikken ingen grenser, spør han.

At en gjeng russejenter valgte å bruke 150.000 på sine egne russelåter har han ingen ting mot.

- Noen russ har jobbet hardt og lenge for å ha råd til å feire 13-års skolegang på et meget spesielt vis og bruke mye penger på det. Det skal de selvsagt ha lov til, uten å frykte at politikere skal legge seg opp i hvordan de styrer økonomien sin.

Likevel mener han ikke at unge bør læres opp til å bruke penger helt ukritisk.

- Vi bør i større grad ha personlig økonomi i skolen slik at ungdom får seg sunne økonomivaner og slipper å ende opp på lukusfellen. Men valgene de tar med sine egne penger skal vi holde oss langt borte fra, understreker han.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag