NA24.no

- Penger å hente i aksjer

Foto: Per Ervland
Orion ser kjøpsmuligheter hvis aksjene faller videre.

Forrige ukes globale børsfall kom ikke som noen overraskelse for analytikerne i Orion Securities. I sin utgave av Dagens Analyse skriver meglerhuset at aksjemarkedene har vært overmodne for en korreksjon lenge.

NA24 - din næringslivsavis

Wall Street sin verste uke siden 2003 og investorene på Oslo Børs måtte samtidig se at verdiene smuldret vekk. Hovedindeksen reduserte sin verdi med 6,7 prosent selv om oljeprisen var tilnærmet uendret.

Fornyet uro
- Den utløsende årsaken bak forrige ukes skarpe børsfall var fornyet uro i subprime-markedet. Det amerikanske boligmarkedet er svakt, og frykten er at dette kan lede til økte utlånstap og kanskje en resesjon. Tross uroen i kreditt- og boligmarkedet tviler vi på at det globale konjunkturoppsvinget er i ferd med å spore av, skriver meglerhuset.

Orion trekker frem at veksten i verdensøkonomien er robust og mener at svakheten i det amerikanske boligmarkedet kan tolkes positivt siden man har unngått en overopphetning.

Faren er at boligprisene faller videre, men meglerhuset ønsker ikke ta sorgene på forskudd.

- Vårt hovedsyn er at det sykliske oppgangsmarkedet som begynte i 2003, fortsatt er intakt, men at den korrektive fasen i aksjemarkedene kan vare noe lengre. Dette tilkjennegis av at aksjemarkedene har vært overmodne for en korreksjon lenge samtidig som usikkerheten relatert til det amerikanske boligmarkedet neppe vil forsvinne med det første, skriver Orion.

Kjøpsmuligheter
Sammen med at forrige ukes korreksjon har redusert det Orion kaller tendenser til overprising og at oljeprisen holder seg sterk gjør at nedsiden er begrenset.

- Mye av skaden kan dermed være gjort på Oslo Børs, og vårt hovedsyn er at ytterligere svakhet vil representere en kjøpsmulighet. Fasen med nervøsitet kan imidlertid vare noe lengre, skriver meglerhuset samtidig som de påpeker at norske aksjer ennå ikke er utpreget billige.

Orion beholder alle sine favoritter og har ikke blitt gjort noen endringer i modellporteføljen.

Orions modellportefølje uke 31
* Simrad Optronics
* Petrolia Drilling
* Kitron
* Scorpion Offshore
* Crew Minerals
* Aktiv Kapital
* Playsafe
* Hafslund (A-aksje)
* PA Resources
* Crew Gold

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere