*Nettavisen* Økonomi.

- Penger er det minste problemet

Gründer-ekspertene Leif Frode Onarheim og Une Amundsen har svarene på hvordan du skal lykkes med å starte egen bedrift.

02.10.06 14:46

Spørsmålene haglet inn til SuperOffice-sjef Une Amundsen og den tidligere næringslivstoppen Leif Frode Onarheim da de i dag deltok på nettmøte med leserne.

NA24 - din næringslivsavis

De mener begge at en god forretningsplan er avgjørende dersom du skal få napp for ideen din.

Næringslivets Oscar
Onarheim og Une Amundsen er begge i juryen som nå skal kåre Norges neste Entrepreneur of the Year, som er et slags NM i vekstskaping. Onarheim har lang erfaring som bedriftsleder og næringspolitiker, mens Amundsen er kjent for å ha bygget opp det børsnoterte it-selskapet SuperOffice.

Manadag ga juryen i næringslivets Oscar NA24-leserne sine beste tips til hvordan de kan bli gründere.

LES OGSÅ: Sjekk gründer-svarene her

Er det verdt det?
- Hvorfor skal jeg bytte ut en trygg ( og kanskje litt kjedelig jobb) som betaler helt ok hver eneste måned, med en tilværelse av søvnløshet og økonomisk usikkerhet. Er det virkelig verdt det, undret en leser.

- Det koster å starte egen virksomhet, og dersom du ikke har stor tro på din egen virksomhet, og dersom du ikke har så stor tro på dine evner og ideer at du vil pantsette hus, gå uten lønn, og jobbe dobbelt så mye som du gjør i dag, er det nok ikke gründer du skal satse på å bli, svarte Une Amundsen.

Flere av leserne som sendte inn spørsmål fortalte om ideer som de ønsker å få videreført. Derfor lurte mange på hvor de skal henvende seg videre for å få finansiering. Og hvordan skal man unngå at potensielle investorer stjeler ideen, lurte en leser på.

- Det er viktig å jobbe bra med forretningsplanen. Det er den som vil avgjøre om du kan få penger. Jeg vil anbefale deg å ta kontakt med Connect Norge. Gå inn på nettsiden deres. De vil sikkert kunne gi deg tips og veilede deg videre. Det koster ikke noe tror jeg, svarte Leif Frode Onarheim.

- Penger er det minste problemet
Å ha en god forretningsplan er det viktigste, mente næringslivsduoen. For pengene er der ute, mente de begge.

- Slik verden ser ut i dag, er penger faktisk det minste problemet, tro det eller ei. Det som derimot er utfordringen er å ha en forretningsidè som er så god, og godt gjennomtenkt at du klarer å selge den inn til andre som kan hjelpe deg videre. Klarer du det er veien åpen, er rådet fra Une Amundsen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag