NA24.no


Illustrasjonsfoto.
Illustrasjonsfoto.

- Pensjonister i hele landet fortviler over NAV

Sist oppdatert:
Stor misnøye fordi de ikke lenger får utbetalingsslippen i postkassen.

Fra nyttår har pensjonister og uføre måttet logge seg inn på Navs hjemmesider for å finne utbetalingsslippen de mottar, skriver NRK Sørlandet

Reaksjonene har ikke latt vente på seg, og pensjonister i hele landet fortviler. Ifølge statskanalen har 32.000 personer signert Pensjonistforbundets opprop om å få utbetalingsslippen på papir i postkassen.

Kristin Ruud, kommunikasjonssjef i Pensjonistforbundet

Kristin Ruud, kommunikasjonssjef i Pensjonistforbundet, forteller til NRK at mange eldre føler seg ydmyket og umyndiggjort.

- Det oppleves som en dypt tragisk sak for veldig mange. Man er vant til å klare seg selv. Så vinner man ikke lenger ut av økonomien sin.

– Det er respektløst å forvente at personer som aldri har sett en datamaskin skal lære det når de er 89 år. Noen av dem klarer ikke engang å skru på fjernkontrollen.

Pensjonistforbundet mener det er urimelig å forlange at eldre mennesker som aldri har brukt data, skal kjøpe seg datautstyr og lære seg å bruke dette.

Ifølge NRK anslår SINTEF at 800.000 i Norge er dårligere nettbrukere. Mange av dem er pensjonister.

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere