NA24.no

- Pensjonister i hele landet fortviler over NAV


Illustrasjonsfoto.
Illustrasjonsfoto.
Sist oppdatert:
Stor misnøye fordi de ikke lenger får utbetalingsslippen i postkassen.

Fra nyttår har pensjonister og uføre måttet logge seg inn på Navs hjemmesider for å finne utbetalingsslippen de mottar, skriver NRK Sørlandet

Reaksjonene har ikke latt vente på seg, og pensjonister i hele landet fortviler. Ifølge statskanalen har 32.000 personer signert Pensjonistforbundets opprop om å få utbetalingsslippen på papir i postkassen.

Kristin Ruud, kommunikasjonssjef i Pensjonistforbundet

Kristin Ruud, kommunikasjonssjef i Pensjonistforbundet, forteller til NRK at mange eldre føler seg ydmyket og umyndiggjort.

- Det oppleves som en dypt tragisk sak for veldig mange. Man er vant til å klare seg selv. Så vinner man ikke lenger ut av økonomien sin.

– Det er respektløst å forvente at personer som aldri har sett en datamaskin skal lære det når de er 89 år. Noen av dem klarer ikke engang å skru på fjernkontrollen.

Pensjonistforbundet mener det er urimelig å forlange at eldre mennesker som aldri har brukt data, skal kjøpe seg datautstyr og lære seg å bruke dette.

Ifølge NRK anslår SINTEF at 800.000 i Norge er dårligere nettbrukere. Mange av dem er pensjonister.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere