- Pilotene driver med løgn og fabrikkerer «bevis»

- Det er en maktarroganse uten sidestykke. Siste trekk i denne absurde situasjonen er at vi nå har fått vite at det fabrikkeres «bevis» på disse kontraktene. Et nytt lavmål er nådd, sier Norwegians kommunikasjonssjef Anne-Sissel Skånvik.

- Det er en maktarroganse uten sidestykke. Siste trekk i denne absurde situasjonen er at vi nå har fått vite at det fabrikkeres «bevis» på disse kontraktene. Et nytt lavmål er nådd, sier Norwegians kommunikasjonssjef Anne-Sissel Skånvik. Foto: Stian Lysberg Solum (NTB scanpix)

- De serverte løgner i media og la seg til å sove.

04.03.15 11:34

Norwegian-ledelsen har sett seg lei på det de mener er direkte løgn fra Parat og Norwegians pilotforeningen (NPU).

Norwegian opplyser til Nettavisen at ledelsen prøvde å komme i kontakt med pilotene i hele natt for å få slutt på streiken, men leder for pilotforeningen i Norwegian, Halvor Vatnar, slo av telefonen, ifølge Norwegian.

- NPU og Parat var ute i flere medieredaksjoner i går kveld og fremsatte løgner om at OSM Aviation, på vegne av Norwegian, har forsøkt å rekruttere Norwegian-piloter på skandinaviske baser, for deretter å skru av telefonen uten å respondere til selskapets ledelse. De satt klare her på hovedkontoret på Fornebu for å forhandle, sier kommunikasjonsdirektør Anne-Sissel Skånvik til Nettavisen.

- Fabrikkerer bevis
- Det er en maktarroganse uten sidestykke. De usannhetene jeg viser til er blant annet påstandene om OSM Aviation og om lønnsnivåer blant piloter. Siste trekk i denne absurde situasjonen er at vi nå har fått vite at det fabrikkeres «bevis» på disse kontraktene. Et nytt lavmål er nådd, fortsetter Skånvik.

Bemanningsbyrået OSM Aviation, som ledes av den tidligere fagforeningstoppen for SAS-pilotene, Espen Høiby, sendte ut en pressemelding onsdag morgen, hvor han tilbakeviste på det sterkeste påstandene.

- OSM Aviation er ikke part i den pågående konflikten mellom Norwegian og selskapets piloter, og vi har selvsagt ikke kontaktet pilotene for å tilby dem jobb. At noen nå prøver å trekke oss inn i denne saken med totalt uriktige opplysninger er sterkt beklagelig og helt uten rot i virkeligheten, uttaler Espen Høiby i meldingen.

Fakta

Fakta om Norwegian-pilotenes lønnskompensasjon og arbeidstid:

Måtte sove
Skånvik opplyser at Norwegian-ledelsen sendte over en pakke med tilbud og forslag til pilotforeningen i natt.

- Vi satt klare her på Fornebu for å møte dem uansett tidspunkt på døgnet. I morges ved sjutiden får vi beskjed om at de måtte få sove og at de ikke vil bremse streiken før vi har gått med på å flytte tariffavtalen til holdingselskapet og gi NPU styringsrett i hele Norwegian-konsernet, sier Skånvik.

- Vi har forsøkt å få til samtaler hele tiden etter at de brøt hos riksmekleren, men vi kan ikke overlate til NPU å styre hele Norwegian. Alle andre krav og betingelser er vi selvfølgelig villig til å diskutere på en konstruktiv måte, og det har vi gjort mange forsøk på å få til, fortsetter kommunikasjonsdirektøren.

Skånvik beklager overfor Norwegians 35.000 passasjerer som rammes av streiken i dag.

- De settes i en håpløs situasjon bare på en dag og som påfører kolleger i Norwegian masse fortvilelse og nattarbeid, sier Skånvik.

Nettavisen har ringt og fremlagt på mail, hele saken for både Parat og lederen for for Norwegians pilotforening, uten at noen av partene har besvart.

Fakta

Dette er kravene fra Norwegian-ledelsen til pilotene:

Lønn på 1.142.172 kroner
Nettavisen skrev tirsdag at en kaptein i Norwegian i Norge tjente i snitt 1.142.172 kroner i fjor. I tillegg kommer pensjon og forsikringer. I snitt jobber de 17 dager i uken og får 12.000 kroner for å jobbe en ekstra dag.

LES HER: 1.142.172 kroner tjener en Norwegian-kaptein

- LO-lederen tar side med de rike
Saken skapte storm i sosiale medier og ble heftig debattert med over 300 kommentarer under saken.

Det fikk også stortingsrepresentant Erlend Wiborg til å lange ut mot LO-leder Gerd Kristiansen som støttet pilotstreiken.

- Hun tar side med de rike fremfor de som jobber på «gulvet» i kabinen. Dette må være nye takter fra LO, sa Wiborg.

LES HER: - LO-lederen setter arbeidsplasser i fare

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.