- Pøblene er på venstresiden

OPPGITT: Carl I. Hagen sier han er skuffet og oppgitt over at Pegida-talsmann Max Hermansens meningsmotstandere tyr til hærverk.

OPPGITT: Carl I. Hagen sier han er skuffet og oppgitt over at Pegida-talsmann Max Hermansens meningsmotstandere tyr til hærverk. Foto: Lise Åserud (NTB scanpix)

Carl I. Hagen reagerer kraftig etter hærverket på Max Hermansens butikk.

- Hvorfor kan man ikke bare respektere at man er rykende uenig? Hvorfor må man ty til trusler og vold?

Fremskrittspartiets listetopp foran årets lokalvalg i Oslo, den tidligere partiformannen Carl I. Hagen, har tidligere rykket ut og forsvart Max Hermansens rett til å ytre seg som han gjør om islam og innvandring og til å være lærer i Osloskolen.

Les også: Max Hermansens butikk tilgriset med hakekors

Hagen sier han er skuffet og oppgitt over at Pegida-talsmann Max Hermansen nå utsettes for hærverk.

Søndag oppdaget Hermansen at noen har sprayet med rød maling på butikken hans, et antikvariat på Grünerløkka i Oslo. Et hakekors og ordene «nazisvin» var malt på butikkfasaden.

- Har forsvart hans rett til å ytre seg

- Jeg har ikke støttet Hermansens uttalelser eller hans meninger som sådan, men forsvart hans rett til å ytre seg. Slik forsvarer jeg også mine meningsmotstanderes rett til å ytre seg. Det jeg ikke forstår er hvorfor man ikke kan respektere at noen har andre meninger, at man er rykende uenig, uten å ty til stigmatisering, trusler og vold. Jeg har selv opplevd noe av dette, meningsmotstandere har kastet egg og stein etter meg, sier Hagen og viser tilbake til harde konfrontasjoner den gang han var partileder i Frp.

Anklager venstresiden

Overfor Nettavisen retter Hagen en anklagende pekefinger mot ytterliggående krefter på norsk venstreside.

- Vi har Hadelands-drapene, drapet på Benjamin Hermansen og selvsagt 22. juli-terroren. Likevel, når det gjelder forsøk på å kneble ytringsfriheten gjennom virkemidler som det vi nå ser et eksempel på overfor Max Hermansen, bør norsk presse ta innover seg hvem som er de egentlige pøblene. Vi ser det sammme under demonstrasjonene Pegida arrangerer i Oslo. Politiet er der på grunn av motdemonstrantene. Man forsøker å stemple de som er kritiske til islam som islamofobe og syke. Det er en stigmatisering, en form for trusler og et forsøk på å stoppe kjeften på de man ikke er enige med, sier Hagen.

Carl I. Hagen selv fikk smake meningsmotstanderes ytterliggående virkemidler på 1980- og 90-tallet. Blitzerne var blant dem som lot seg provosere av Frp-formannen og ga tydelig uttrykk for det. Under en 1. mai-tale han holdt i Oslo i 1997 ble det kastet egg og tomater etter ham. Senere opplevde han også at det ble kastet stein.

KONFRONTASJONER: Carl I. Hagen selv fikk smake meningsmotstanderes ytterliggående virkemidler på 1980- og 90-tallet. Bildet er fra 1. mai 1995. Foto: Scanpix (NTB scanpix)


Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

HTML EMBED


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.