- Politiet holdt tilbake krimstatistikk for å beskytte boligprisene

SKYTTERDALEN: 101 ganger rykket politiet ut til de to blokkene i Skytterdalen i Bærum. Lokalbefolkningen håper at det blir bedre fremover.

SKYTTERDALEN: 101 ganger rykket politiet ut til de to blokkene i Skytterdalen i Bærum. Lokalbefolkningen håper at det blir bedre fremover. Foto: (Google)

Politiet sa nei til å offentliggjøre antall utrykninger til boligblokkene. Så fikk politikerne tallene.

19.11.16 20:03

Mye uro og mange utrykninger til de to boligblokkene i Skytterdalen i Bærum hadde lenge vært tema da lokalavisen Budstikka skrev en reportasje om blokkene.

Beboere hadde fortalt i Budstikka om mange innbrudd og mye uro i blokkene som skulle være et godt og billig boalternativ for unge.

«Bærum har i stedet fått et sted der rusavhengige, psykisk syke, andre sosialhjelpsmottagere av ulike årsaker, utviklingshemmede og flyktningfamilier som skal integreres permanent i det norske samfunnet, plasseres tett sammen – uten god mulighet for integrering og støtte i et normalt fungerende nabolag» skrev Budstikka på lederplass og etterlyste åpenhet rundt forholdene.

Ønsket åpenhet

«Nå er det viktig å snakke ryddig om reelle utfordringer. Kalle en spade for en spade. Være åpen om statistikk» skrev avisen.

Men politiet ønsket ikke å bidra med statistikk over hvor mye de har rykket ut til blokkene.

Når politikerne ba om tall, la Asker og Bærum politidistrikt fram statistikk over antall utrykninger til de 136 boligene i de to blokkene:

  • 35 oppdrag i 2012
  • 51 oppdrag i 2013
  • 71 oppdrag i 2014
  • 101 oppdrag i 2015
  • 56 oppdrag så langt i 2016

Kan stigmatisere

Visepolitimester Terje Nybøe i Oslo politidistrikt avdeling Asker og Bærum skriver i et innlegg i Budstikka at regelverket for å gi ut slike opplysninger er strengt, fordi det kan bidra til identifikasjon og stigmatisering.

- Noen ville endog kunne hevde at opplysninger fra politiet kunne bidra til en negativ markedsverdi for et område, for et område, skriver han i lokalavisa.

Denne gangen ble informasjonen gitt til kommunal myndighet.

- På den måten kan vi bistå kommunale myndigheter i sitt arbeid med å sikre et godt bo- og oppvekstmiljø både på den aktuelle adresse og ellers, skriver han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.