NA24.no

- Pressestøtte betyr ikke papir

Foto: Aas, Erlend (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Høyre åpner for å støtte nettaviser. Følg landsmøtet live her.

HOLBERGS PLASS (Nettavisen): Høyres kulturpolitiker Olemic Thommessen måtte under Høyres landsmøte fredag svelge vedtaket om å avskaffe NRK-lisensen.

Les også: Vil avskaffe NRK-lisensen

Pressestøtten
En annen hissig og pågående debatt gjelder pressestøtten.

Følg landsmøtet live her.

Staten bruker årlig rundt 4,5 milliarder kroner på ulike støttetiltak til massemedier - unntatt nettaviser. Dagens støtteregler er forbeholdt NRK og papiravisene, som både får null moms og direkte pressestøtte.

- Hva med pressestøtten, bør det ikke dryppe litt på nettaviser også?

- Sikre kvalitet
- Jeg er åpen for det. Vi har ikke pressestøtten fordi vi har papir - men for å sikre kvalitet på journalistikken. Derfor blir det feil å bruke pressestøtten på aviser som stuper, sier Thommessen til Nettavisen.

Dermed går han rett i strupen på Aps nestleder, Helga Pedersen, som mener man bør støtte avisene i motgang - ikke nettpublikasjoner i medvind.

Les også: - Beklager, ikke noe på dere

- Ikke til alt på nett
- Men vi kan heller ikke gi støtte til enhver nettpublikasjon, så her må det gå opp noen grenser, legger Thommessen til.

Han sier det er viktig at vi er klar over den tiden vi lever i:

- Derfor ser jeg positivt på forslaget kulturminister Trond Giske kom med under Nordiske Mediedager fredag - om å se på hvordan medistøtten på 1,5 millarder kroner brukes. Jeg håper utvalget får mandat til å se på hvordan tradisjonene i den offentlige debatten skal utvikles videre, sier han.

Les også: Giske tenker nytt

Oppstartstøtte

Thommessen mener den overordnede diskusjonen berører behovet for dynamikk og fornyelse i media.

- Jeg vet ikke helt hvordan dette skal gjøres. En idé kan være å gi såkalt «oppstartstøtte» til mediene - for så å trappe ned etterhvert, sier han.

Høyre på Facebook

Høyre på Youtube

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere